Tidligere Ajax-spiller ber Martin Ødegaard (15) dra til Nederland

LANDSLAGSAKTUELL: Mot Bulgaria fikk Martin Ødegaard (til høyre) sine første minutter for A-landslaget i en kvalifisering. Etter 2-1-seieren tok han seg tid til å hilse på norske supportere. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Derfor fraråder Ajax-manageren Ødegaard å gå til Real Madrid: Frank de Boer til VG: - I Madrid venter de ikke på en gutt som ham

Manager Frank de Boer (44) mener å ha mange gode grunner til hvorfor Martin Ødegaard (15) bør si ja til Ajax og nei til Real Madrid.

  • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

I et eksklusivt intervju med VG, avslørte Ajax-manager Frank de Boer lørdag at han ønsker seg Strømsgodset-spilleren og fraråder ham å velge Barcelona eller Real Madrid. Dermed tilspisses konkurransen om den 15 år gamle midtbanespilleren ytterligere.

I løpet av VGs femten minutters lange telefonsamtale med de Boer, presisterte Ajax-manageren hvor viktig et godt ungdomsarbeid er for klubben.

At tidligere toppspillere, som han selv og eks-Arsenal-spiller Dennis Bergkamp, har vært trenere for de yngste, mener han bidrar til å utvikle talentene.

På samme måte vil altså de Boer utvikle Martin Ødegaard.

- Jeg kjenner ikke så godt ungdomsarbeidet til Barcelona og Real Madrid, men vet at det er store forskjeller mellom dem. I Barcelona gir de muligheten til unge spillere, mens i Madrid gjør de det nesten ikke. Bare se på laget, jeg tror Iker Casillas (33) er en av de siste som virkelig har fått prøve seg, sier de Boer, før han fortsetter:

- Barcelona har fortsatt veldig unge spillere som gjør det bra. Munir El Haddadi (19) for eksempel. Forskjellen på oss og Barcelona er om de ikke har en god generasjon, kan de bruke 30 millioner euro på å kjøpe seg spillere. Men filosofien i Ajax og Barcelona er ellers ganske lik.

Ødegaard i dialog med Ajax

Som VG tidligere har avslørt er Barcelona, Real Madrid og en rekke andre storklubber i Europa på jakt etter Martin Ødegaards signatur. Dette er imidlertid første gang en av managerne i storklubbene snakker offentlig om interessen.

Pappa Hans Erik Ødegaard bekrefter at de er i dialog med Ajax' representant i Norge, men sier hverken klubb-besøk eller noe mer er avtalt.

- I Madrid venter de ikke på en gutt som ham. Der blir han kanskje sendt på lån og det vil ta lang tid før han eventuelt får prøve seg. Om jeg var ham ville jeg valgt Ajax på grunn av det gode akademiet og at han kan ta neste skritt her. Kanskje blir han klar for større oppgaver allerede som 20-21-åring, sier de Boer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEI, MARTIN! Frank de Boer og Ajax markerer seg sterkt i kampen om Martin Ødegaard. Her vinker manageren til publikum før Champions League-kampen mellom Ajax og Barcelona tirsdag. Foto:Manu Fernandez,AP

Bergdølmo: - Hør på de Boer

André Bergdølmo var 29 år da han dro til Ajax i 2000. Han mener han ble en langt bedre fotballspiller i løpet av sine tre år der, og er ikke i tvil om at Ødegaard bør høre på de Boer.

- Med tanke på den filosofien de har i klubben, tror jeg det er helt perfekt. Det er bare å se på snittalderen på spillerne som får sjansen på førstelaget. Martin hadde nok ikke hatt en dårligere utvikling i Barcelona, men nåløyet for å slå gjennom på førstelaget er mye trangere, sier Bergdølmo til VG.

Den tidligere forsvarsspilleren har også spilt i Ødegaards Strømsgodset. Bergdølmo ber 15-åringen gjøre som Frank de Boer sier.

- Jeg vil anbefale dem på det sterkeste at han drar til Ajax. Det er en fantastisk klubb å utvikle seg i og han har større sjanse for førstelagsfotball der enn i for eksempel Barcelona eller Real Madrid, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder