VILLE HA MOI: Nåværende Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær ville, etter det VG erfarer, hente Mohamed Elyounoussi da han satt i sjefstolen i Molde i sommer. Her er Solskjær (t.v.) i gang med feiringen av fjorårets cupgull. Elyounouss er her fra sin A-landslagsdebut mot Polen. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG / NTB scanpix

Solskjær ville hente Elyounoussi til Molde

Molde har hatt Mohamed Elyounoussi (19) i kikkerten i lang tid: Allerede i fjor sommer ville Ole Gunnar Solskjær (41) hente ham til klubben.

  • Fredrik Saltbones
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Lørdag ble Molde enig med Sarpsborg 08 om en overgang for stortalentet som scoret seks mål og hadde fire målgivende pasninger i eliteserien i fjor.

Molde har vært interessert i lang tid, og etter det VG erfarer ville daværende Molde-sjef, Ole Gunnar Solskjær, hente stjerneskuddet til klubben allerede i fjor sommer.

Fornøyd

- Jeg er veldig fornøyd og tror dette er et riktig steg for meg. Molde har fulgt meg en god stund, og jeg har snakket med Tor Ole (Skullerud). Det virker som de virkelig vil ha meg, og det betyr mye, sier Mohamed Elyounoussi til VG.

Det er kun en medisinsk test som gjenstår før Elyounoussi kan ikle seg den blå Molde-drakten. 19-åringen skulle egentlig spilt treningskamp mot Fredrikstad i dag, men ble tatt ut av troppen da klubbene ble enige om overgangssummen. Den kampen endte for øvrig 3-0 til sarpingene.

Vil kjempe om titler

- Jeg føler at jeg har gjort mitt i Sarpsborg 08. Jeg trenger ny treningshverdag. Et sted der det er mer konkurranse om plassene, og at man kjemper om gull - ikke nedrykk. Jeg har selvfølgelig lyst til å vinne noe.

PUBLIKUMSFAVORITT: Mohamed Elyounoussi får her et realt kyss av en tilskuer etter 2-2 borte mot Odd i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix

- I tillegg skal jo Molde spille Europa League. Det har også noe å si, forteller 19-åringen.

VG har vært i kontakt med Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen lørdag kveld. Han vil ikke kommentere hva Molde må betale for 19-åringen.

Avslo millionbud

Men etter det VG forstår, skal Sarpsborg ha avslått et bud på 2,5 millioner kroner fra danske Nordsjælland i fjor sommer, så summen er trolig høyere enn det beløpet.

- Skal vi selge ham, må prisen være så god at vi får en like bra erstatter tilbake. Vi vil gjerne ha en liten slant med penger igjen, også, sa Sarpsborgs sportslige leder, Bjørge Øiestad, til Aftenposten i fjor sommer.

PS! Molde-trener Tor Ole Skullerud har allerede sikret seg tidligere VIF-spiller Harmeet Singh og islandske Björn Bergmann Sigurdarson i vinter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder