NESTE ÅRS VM-BALL: Det er ball av denne typen verdens beste fotballspillere skal hamre i mål under Fotball-VM i Brasil neste år. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA

Dette er VM-ballen «Brazuca»

Dani Alves: - Jeg er overbevist om at alle spillerne vil elske den

Grønt, rødt og blått er sentrale farger på ballen som skal brukes i VM neste sommer. Igjen har det vært jaktet på den perfekte ballen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den Adidas-utviklede «Brazuca»-ballen ble offentliggjort natt til onsdag. I to og et halvt år har man jobbet fram VM-ballen. Flere av fotballens fremste stjerner har bidratt når utviklerne har testet seg fram til det som skal være den «perfekte» ballen.

Et mønster i grønt, rødt, blått og svart snirkler seg rundt den hvite ballen. Trolig er det en av de mest fargerike fotballene som noensinne er brukt i et verdensmesterskap i fotball.

Stjerner med i utviklingen

- Det er en fantastisk ball, som vi vil få mye moro med. Den er god både langs bakken og i luften. Jeg er overbevist om at alle spillerne vil elske den, sier Brasil-forsvarer Dani Alves.

Bayern München, Milan, Fluminense, Palmeiras samt stjerner som Lionel Messi og Spania-keeper Iker Casillas har alle vært med i testingen og utviklingen av VM-ballen.

Arikkelen fortsetter under bildet

KOLLEKSJON: Her står alle de offisielle fotballene fra VM i 1970 og frem til i dag utstilt i montere. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA

Kamuflert utgave

Den er brukt i kamuflert utgave under U20-VM og i privatkampen mellom Argentina og Sverige. Som en gest vil alle nyfødte barn i Brasil tirsdag få en gratis «Brazuca». Ballen ble navngitt etter en avstemning i 2012.

Les også: England kan havne i marerittgruppe i VM

Nesten 80 prosent av de over 1 million brasilianske fotballsupporterne som stemte, foretrakk «Brazuca» - et folkelig uttrykk for den brasilianske livsstilen. Ordet brukes også som slang for «brasilianer».

Den fargerike VM-ballen kommer for salg onsdag. Trolig må du ut med rundt 1000 kroner for den offisielle lærkulen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder