I SØKELYSET: Dommer Mike Dean følger en duell mellom Mousa Dembele og Ashley Westwood i mandagens oppgjør.

I SØKELYSET: Dommer Mike Dean følger en duell mellom Mousa Dembele og Ashley Westwood i mandagens oppgjør. Foto: Glyn Kirk , Afp

Dommersjef reagerer på dommerjubel

... men Mike Deans kroppspråk ble hyllet i TV 2s studio

Premier League-dommer Mike Dean (47) jublet i tre akter da Tottenham gikk opp til 1-0 over Aston Villa i går. Ikke greit, mener tidligere toppdommer Terje Hauge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Moussa Dembele hadde Aston Villas Ciaran Clark i hælene, men Tottenham-spilleren rev seg løs og plasserte ballen mellom bena på Villa-keeper Brad Guzan.

Dommer Mike Dean var trolig så fornøyd med å ha benyttet seg av fordelsparagrafen at han «jublet» i tre omganger.

Først da han holdt begge armene fremover (tegnet for fordel), rett før og etter at Dembele scoret.

seks ganger med venstrearmen (tegnet for scoring).

Og til slutt en underarms-gest med høyre hånd, en «yes-knyttneve».

– Vi har fått noen meldinger på Twitter fra Tottenham-supportere som ikke synes dette er moro, men da sliter du litt med humoren. For det ER morsomt når det ikke er Dembele, men Mike Dean som jubler mest for scoring, sa TV 2s Premier League-anker Jan-Henrik Børslid.

Sett denne? Hvor lenge skal fotballen være «Ville Vesten»?

Hyllet i TV 2-studio

Terje Hauge, som nå er dommersjef i Norges Fotballforbund, mener derimot at Tottenham-fansen har et poeng eller to.

– Vi har retningslinjer for hva som er fordelstegnet og når man slipper tegnet. Hver dommer har sin personlighet og sin måte å opptre på. Men alt som tyder på feiring, jubel og at man er fornøyd med egen prestasjon, det håper vi at vi ikke ser, sier Hauge til VG.

RBK-sjef kritiserer Jönsson: Mener Rosenborg trente for lite

– Hva er retningslinjene for fordelstegnet?

– Vi kan gi ett sekund eller to eller tre, og så skal tegnet kommer. Når alle rundt oss ser at vi har kontroll, så kan vi etter et sekund eller to ta signalet ned igjen.

Mer engelsk ball? Van Gaal forsvarer Rooney

Han så ikke oppgjøret mellom Tottenham og Aston Villa (3-1) i går, men han har fått med seg Dean-jubelen på sosiale medier.

– Alle dommer føler at man lykkes, med en fordel eller straffespark, men vi skal gjøre alt vi kan for at det ikke synes, sier Hauge.

Han er klar på at episoden hadde blitt gransket hvis det hadde skjedd i Norge.

– Vi hadde løftet opp situasjonen og sett på kroppsspråk og signal. Dette ville helt sikkert blitt diskutert.

Husker du? Terje Hauge i hardt vær i Champions League-finalen

I TV 2s Premier League-studio var det samstemt hyllest til Mike Dean. Aleksander Schau mente at Dean hadde all grunn til å være fornøyd med seg selv fordi han gjorde en fantastisk jobb.

– Jeg synes det er litt deilig å se en dommer som bryr seg om dommergjerningen. Jeg sier det gang på gang på gang: Uten dommere, ingen fotball, argumenterte Schau.

Mike Dean har tidligere kommet i søkelyset for kroppsspråket sitt, blant annet da Louis Saha scoret for Totttenham mot Arsenal i 2012.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder