LEI START PÅ TYRKIA-TUREN: Morten Gamst Pedersen kunne scoret på dette forsøket fra omtrent ti meter. Bommen gjorde at Karabukspor gikk målløse av banen - til pipekonsert. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Her kunne Gamsten avgjort for sin nye klubb

Nordmannens lag ble pepet av banen

32-åringen bommet på kjempesjanse

KARABUK (VG) (Karabukspor - Erciyesspor 0-0) Morten Gamst Pedersen (32) kunne ha blitt matchvinner, men brant en stor mulighet i sin første kamp fra start for Karabukspor.

Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter 68 minutter fikk Gamst Pedersen en gyllen mulighet til å sende Karabukspor i føringen på slitne Seyhoglu Stadyumu. 32-åringen fikk ballen i meget god posisjon inne i feltet, men avslutningen fra ti meter med høyrefoten var svak og enkel for keeper.

- Ballen trillet ikke helt som jeg ville, og jeg klarte ikke å få den foran meg. Jeg fikk ikke skutt ordentlig. I ettertid burde jeg prøvd å ta en berøring til, men jeg fikk ikke til et skikkelig skudd. Jeg så at keeperen var på vei mot lengste hjørne og jeg prøvde på nærmeste, så den kunne faktisk ha gått inn om jeg hadde sleivet litt til, sier Morten Gamst Pedersen til VG.

Poengdeling mot Erciyesspor på eget gress ble dårlig mottatt av supporterne, og deler av hjemmepublikumet valgte å pipe spillerne av banen.

- Det er en del av gamet. Vi tapte to poeng og burde ha vunnet, sier Pedersen.

Dødball-eksperten

Gamsten var fus i alt på dødball, og var involvert i det aller meste som tyrkerne skapte offensivt. Allerede etter et kvarter var et presist innlegg fra den tidligere Blackburn-spilleren nær ved å føre til scoring, men forsøket fra spissen Ahmet Ilhan Özek var for dårlig.

Etter en drøy halvtime kom nordmannen til førsteomgangs største sjanse. Karabukspor fikk frispark fra 40 meter, men midtbanemannen valgte likevel å skyte. Skuddet var knallhardt og fikk en lei sprett foran mål, men gjestenes sisteskanse slapp med skrekken.

I minuttene før pause falt imidlertid kvaliteten på avleveringene til Gamst Pedersen, som skrek i ren frustrasjon over et svakt hjørnespark og et innkast før dommeren blåste av for halvtid.

Glissent i Tyrkia

Karabukspor skapte fikk en ny sjanse til å ta ledelsen kort tid etter Gamstens bom, men det som allerede utviklet seg til å bli en frustrerende kveld, ble enda verre da laget ble redusert til ti mann kvarteret før full tid. Utvisningen gjorde at kantspilleren ble flyttet sentralt inn i banen.

0-0 foran anslagsvis 5000 tilskuere gjør at klubben ligger på fjerdeplass i den tyrkiske toppserien med åtte poeng etter fem kamper.

- Det var godt å spille en hel kamp igjen, og man trenger det for å få litt matchtrening. Det må jeg være ærlig på, og nå fikk jeg 90 minutter som jeg trengte. Det handler om å bli kjent med ligaen, og jeg har veldig lyst til å bidra, sier Pedersen.

VG kommer med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder