Keeperen til VG: - Viking er en flott klubb som har fått plass i hjertet mitt

JUBELKEEPER: Rune Jarstein jubler til publikum etter Vikings seier. Foto: NTB Scanpix

Tårevåt Jarstein måtte gå fra TV-intervju

STAVANGER (VG) (Viking - Sarpsborg 08 (2-1) Landslagskeeper Rune Jarstein var så preget at han ikke klarte å gjennomføre TV-intervjuer rett etter at Viking hadde slått Sarpsborg.

Artikkelen er over seks år gammel

Av Joar Time og Øyvind Brenne

- Det ble litt følelsesmessig, så da måtte jeg bare gå, forteller Jarstein til VG etter 2-1-seieren mot Sarpsborg etter det som var hans siste kamp for Viking.

Resultatet gjør at Sarpsborg nå skal spille kvalifisering om videre spill i eliteserien, mens Tromsø og Hønefoss rykker ned.

Kampen var Jarsteins siste for Viking. Nå søker han lykken i utlandet, og det ble en følelsesladet avslutning for landslagets sisteskanse.

Med datteren hånd i hånd - på vei i garderoben på Viking stadion - spurte TV 2 om hvordan det føltes.

- Jeg depper litt, sa Jarstein og tok fingeren til øyet før han fikk spørsmål om det var følelsesladet å forlate banen for siste gang.

- Ja, svarte keeperen med blanke øyne - og så gikk han.

Skien-mannens kontrakt går ut etter sesongen, og Jarstein har vært klar på at han forlater klubben.

- Overgangen til Viking har vært den beste avgjørelsen jeg har tatt. Jeg har utviklet meg som fotballspiller og som menneske her, og har fått venner for livet i klubben. Viking er en flott klubb med et stort hjerte - og jeg har et godt forhold til alt og alle, roser Jarstein.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte

På spørsmål om hva som skjer nå, svarer keeperen:

- Jeg har ingen anelse, men agent Jim Solbakken ser på hva som kan passe for meg og familien.

Sarpsborg lever

Sarpsborg 08 dro til Stavanger med en innstilling om å gå for tre poeng - for kun seier var i utgangspunktet godt nok for å være sikret eliteseriespill i 2014.

Med hjelp fra Brann og Odd, som begge gjorde jobben mot henholdsvis Tromsø og Hønefoss, kunne sarpingene etter hvert puste ut med tanke på direkte nedrykk, men nedrykksfaren er på ingen måte over.

To sene mål av Benjamin Sulimani og Vidar Nisja sørget for 2-1, og snudde glede til frustrasjon for Sarpsborg 08. Det betyr at Sarpsborg 08 må ut i kvalik mot Ranheim om spill i eliteserien i 2014.

Alt på spill for Sarpsborg 08

Viking kom til kampen med en nedadgående formkurve og tre strake tap, og Sarpsborg 08 øynet muligheten til å ta en ny Viking-skalp etter å ha kjempet seg til poeng i seks av de åtte siste kampene.

Første omgang ble ingen måte noen festforestilling.

Det var tydelig at det var gjestene fra Sarpsborg som hadde mest å spille for; de tråkket til i duellene og hindret et noe uinspirert Viking-lag i å få til sitt eget spill.

Det var likevel vertene som fikk kampens første skikkelige sjanse etter 21 minutter, da Duwayne Kerr i høyeste grad var med på notene da Patrik Ingelsten fikk heade mot mål fra seks meter. Trond Olsen var kjapt framme på returen, men ikke kjapt nok til å sette ballen i mål.

Sarpsborg 08 var fullt på høyde med hjemmelaget, og fikk også notert én målsjanse før hvilen. Mohamed Elyounoussi var frempå med et skuddforsøk bare minutter etter Vikings sjanse, men ballen strøk tverrliggeren etter skuddforsøket fra elleve meter.

Elleville sluttminutter

Etter hvilen fortsatte kampen i det samme trauste sporet, med et kjempende Sarpsborg 08-lag mot et Viking-lag som virket uinspirerte fremover på banen.

Gjestene fikk muligheten til å ta ledelsen etter 59 minutter, men headingen fra Tom Erik Breive strøk den lengste stolpen.

Da innbytter Thorarinn Valdimarsson fikk sjansen etter 77 minutter, tok det imidlertid fyr i bortelaget.

Islendingen ble spilt fri alene med keeper, og satte ballen sikkert i mål - og samtlige sarpinger på Viking stadion gikk av hengslene.

Gjestene kjempet godt, men da King Osei Gyan steg til værs og Kerr reddet mesterlig like før slutt, var det bare et forvarsel på hva som skulle skje.

I noen høydramatiske sluttminutter der begge lagene satset tungt fremover etter Benjamin Sulimanis utligning på overtid - var det nesten tilfeldig hvor seieren skulle lande.

Sarpsborg 08 hadde to muligheter nærmest på målstreken, men Viking slapp med skrekken og kontret inn 2-1 ved Vidar Nisja i siste sekund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder