GODT GREP: Runar Kristinsson har fått et godt tak på Mohamed Ofkir og resten av LSK. Her takkes den fremgangsrike 19-åringen fra Oslo av etter en god kamp. Til venstre assistenttrener Sigurdar Ragnar Eyolfsson. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

LSK priser Kristinsson til minst 28
mill.

LILLESTRØM (VG) Runar Kristinsson er blitt het på den belgiske ryktebørsen. Men Lokeren må betale dyrt – minst 28 millioner kroner – om de skal få Lillestrøm-treneren.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Han har gjort en fantastisk jobb for oss. Runar Kristinsson er arkitekten av det nye LSK. Han er ikke verdt noe mindre enn de dyreste spillerne vi har solgt de siste årene, sa sportsdirektør Torgeir Bjarmann etter 2-0-seieren over Haugesund søndag.

Les også: Her blir Haugesund utspilt

Lillestrøm solgte i 2011 Anthony Ujah og året etter Björn Bergmann Sigurdarsson for tre millioner euro – 27,8 millioner kroner etter dagens kurs.

– Jeg vil ikke snakke summer. Kristinsson skal uansett ikke til Lokeren. Han har kontrakt med oss i to sesonger til, svarer Bjarmann.

Kristinsson ble som spiller gikk fra LSK til den belgiske toppklubben i 2000. Han skulle være der i to sesonger, men ble en såpass stor suksess at han ikke avsluttet i Belgia før han var nærmere 37 år.

Nå ligger Lokeren nest nederst i Pro League etter fire strake tap og trener Bob Peeters skal angivelig sitte løst i stolen.

– Jeg vet at jeg er blitt nevnt i belgiske aviser etter lørdagens tap. Men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg trives veldig godt her i Lillestrøm. Lokeren var på meg for to-tre år siden og ville ha meg som G 19- og reservelagstrener. Det var jeg ikke interessert i. Det vet hvor de har meg, sier Kristinsson til VG.

Les også: LSK fortviler over investornekt

Islendingen gleder seg over at LSK nå er i fremgang etter at han hadde en vanskelig start på trenergjerningen i sin gamle klubb.

Et selvmål av Haugesunds Vegard Bjerke og en scoring etter praktfullt spill, signert Arni Vilhjalmssons høyre vrist, sikret LSK den fjerde strake hjemmeseieren.

– De to siste månedene har vi hatt en stabil tropp på trening. Vi er i bra fremgang, men trenger noen forsterkninger for å kunne løfte oss videre opp på tabellen, mener Runar Kristinsson.

Denne uken har han Trinidad og Tobago-spissen Jonathan Glenn på trening. 28-åringen har scoret åtte mål på sine åtte siste seriekamper for Breidablik på Island og satte også inn en scoring for landslaget i 3-3-kampen mot Mexico i september.

For Mark Dempsey bød den første kampen som Haugesund-trener på en god del godt spill, men null mål og ingen poeng.

Han kom til Åråsen med 3-5-2 og Christian Gytkjær på benken for første gang denne sesongen. FKH var best etter at den danske toppscoreren kom inn, men heller ikke Gytkjær klarte å overliste banens beste, LSK-keeper Arnold Origi.

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Her blir Haugesund utspilt av LSK

 2. Kristinsson trolig ferdig som LSK-trener

 3. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

 4. Erik Solér skal inn som «LSK-redningsmann»

 5. LSK-styreleder: – Jeg står fast ved Kristinsson

Fra andre aviser

 1. Haugesund sviktet på Åråsen i Dempsey-debuten

  Aftenposten
 2. KR-Reykjavik-trener Rúnar Kristinsson før møtet med Molde: – Vi vil ikke ha stygge tall

  Aftenposten
 3. Haugesund sviktet på Åråsen i Dempsey-debuten

  Fædrelandsvennen
 4. Eliteserie-spiss med uvirkelig bom: - Det blir nok en YouTube-hit

  Aftenposten
 5. «Lillestrøm har fått seg en mental trener, men tenk om spillerne er for dårlige»

  Aftenposten
 6. Røffe tider i Lillestrøm: – Får nesten ikke blitt verre enn det var i fjor

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder