TAPTE MOT REKDAL: Sogndals trener Jonas Olsson (t.v.) og Vålerengas trener Kjetil Rekdal svarer på spørsmål etter søndagens oppgjør på Ullevaal. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Sogndals skrekktall kan bli Branns redning

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Sogndal 2-1) Sogndal har bare én borteseier i år. Nå venter skjebnekamp på Brann Stadion – hvor sogningene bare har vunnet én gang.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Brann og Sogndal møtes i nest siste serierunde til et lokaloppgjør litt utenom det vanlige. Taperen vil virkelig være ille ute – etter at begge de to bunnlagene tapte 1-2 i går.

På Ullevaal åpnet Sogndal kampen mot Vålerenga best, de tok ledelsen – og tapte. Lille Sogndal må nå overgå seg selv hvis de skal holde seg i Tippeligaen.

De hvite og sorte vil gå på sin femte sesong i Tippeligaen hvis de berger plassen. Så lenge har Sogndal aldri holdt seg oppe.

- Vi har kjempet alle disse årene. Nå legger vi bort tabellen, presterer på banen og ser hvor langt det holder, sier en skuffet Sogndal-trener Jonas Olsson.

Han ser ikke lenger enn til bortekampen mot Sandens Ulf, men deretter skal Sogndal møte Molde (h), Brann (b) og Stabæk (h).

Sogndal vil gå til skjebnekampen i Bergen med en «skrekkstatistikk». Ni av de ti siste kampene på Brann Stadion (målforskjell 32-7) endte med tap – og den eneste serieseieren noensinne kom i 2002 (3-2-seier). 14 kamper mellom lagene har gitt elleve Brann-seirer og to uavgjorte.

I år har Sogndal kun vunnet på bortebane mot Haugesund.

- Det blir tøft og veldig spesielt. Jeg var fast patriot på Stadion som liten og plutselig skal jeg spille nedrykkskamp mot dem, sier bergenseren Tim André Nilsen.

Han headet Sogndal i ledelsen i går, men så bommet han på to gedigne sjanser – før Vålerenga kom fryktelig tilbake.

- Jeg tar fullt og helt ansvar for det. Jeg bør score tre mål, sier han.

- Er Sogndal på vei ned?

- Alle sier det, men jeg tviler på det, sier han og hevder at Haugesund (tre poeng foran) har et vanskeligere kampprogram.

Ulrik Flo innrømmer at ting ser mørkere ut nå.

- Vi skal gjøre det samme som vi har gjort før: Motivere hverandre og støtte hverandre så det holder. Vi må ikke glemme at fotball skal være moro sier Flo.

For Vålerengas del betyr gårsdagens seier at det er et lite håp om fjerdeplassen som gir europacupspill. I så fall er det mye takket være Ghayas Zahid, som har vært brennhet i høst med åtte mål på elleve kamper siden 19. juli.

- Jeg har scoret en del mål og spilt noen gode kamper. Jeg er fornøyd. Jeg hadde mange sjanser før også, men jeg klarte ikke å omsette dem. Det løsnet skikkelig etter at jeg scoret mot Strømsgodset, sier 19-åringen til VG.

Gjenstående kamper for bunnlagene:

Haugesund:

Molde (b)

Strømsgodset (h)

Stabæk (b)

Brann (h)

Sogndal:

Sandnes Ulf (b)

Molde (h)

Brann (b)

Stabæk (h)

Brann:

Sarpsborg 08 (h)

Bodø/Glimt (b)

Sogndal (h)

Haugesund (b)

Sandnes Ulf:

Sogndal (h)

Rosenborg (b)

Start (b)

Aalesund (h)

FORTVILER: Sogndals Babacar Sarr får gult kort av dommer Svein-Erik Edvardsen på Ullevaal. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder