HELT: Mohammed Elyonoussi (19) senket Ranheim nesten på egen hånd med sine to vakre scoringer. Foto: Ned Alley, NTB scanpix

Messi-raid av Elyounoussi reddet eliteplassen

Elyounoussi: - Utrolig deilig

Radiokommentator: - Gratulerer, Fotball-Norge!

RANHEIM (VG) (Ranheim - Sarpsborg 0-2, 0-3 sammenlagt) To herlige scoringer av Mohammed Elyounoussi (19) - én lobb og et herlig raid - sørget for at Sarpsborg spiller i eliteserien neste år.

Fredrik Saltbones
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


- Det er utrolig deilig. Jeg sa at vi skulle holde oss i eliteserien i år. Vi er mer enn gode nok, så det er deilig at det nå er på plass, sier Elyounoussi til VG etter kampen.

Sarpsborg hadde full kontroll på det som skjedde i starten av kampen. Ranheim gjorde som sist: la seg bakpå og satset på kontringer. Likevel var det hjemmelaget som fikk den største sjansen i starten av kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Mats Reginiussen feide til og Dwayne Kerr måtte strekke seg så lang han var og gjøre en feberredning.

Men akkurat da Ranheim var i ferd med å skaffe seg et overtak på Ranheim stadion, slo keeper Kerr en lang pasning i bakrom. Medvinden ga Ranheim-forsvaret et puss og Mohammed Elyounoussi var plutselig alene igjennom.

- Messi-nivå

Alene med keeper Barli, lobbet han ballen elegant i mål.

Etter pause fortsatte Tarik Elyounoussis yngre fetter herjingen. Mohammed utfordret hele Ranheim-forsvaret i høy fart og lurte én etter én trill rundt. Plutselig var han alene med keeper og pirket ballen forbi Even Barli.

- Jeg setter bare fart og vet det at når jeg er i fart og kommer inn i sekstenmeteren er det ingen som kan stoppe meg, sier Elyounoussi.

- Han finter og dribler seg forbi forsvarerne på Messi-nivå, utropte Radio Primes kommentator Sven René Nygaard, som var sikker på at laget hadde redddet plassen halvveis i den andre omgangen.

- Gratulerer, Fotball-Norge! Vi trenger noen som krydrer fotballen, sa Nygaard.

Elyounoussi ville ikke høre sammenligner med Messi etter kampen.

- Det er langt frem til Messi. Men jeg vet at jeg er god på det og har utviklet det mye. Prøver hele tiden å bli bedre på det, så det var godt å se den gå inn.

Målet punkterte kampen. Ranheim måtte score fire mål for å stjele plassen fra østfoldingene. Det klarte de ikke.

PS! Dermed forblir opprykkssangen til speaker Terje Walther uspilt. Se og hør låten i videoen under:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder