FRA RETTSSAKEN: Politiadvokat Morten Stene (til venstre) og Stabæks forsvarer John Christian Elden under rettssaken i Asker og Bærum tingrett i august fjor. Stabæk ble frifunnet. Foto: Bjørn S. Delebekk

Stabæks erstatningskrav etter overgangssaken: 14,1 millioner

Stabæk ble frifunnet i retten for å ha gjort noe ulovlig under salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga. Nå kommer erstatningskravet.

 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

Summen de krever den norske stat for, er totalt 14.150.000 kroner. I september var den tre uker lange rettssaken over, der stridspunktet var islendingen Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.

Rettssaken endte med full frifinnelse av de tiltalte.

- Det har ikke vært lett å dokumentere sannsynlige tap i denne saken, men vi har tatt utgangspunkt i referansene vi har. Blant annet har vi sett på hvilken utvikling tilsvarende klubber har hatt, særlig i sponsorinntekter, sier styreleder Espen Moe i Stabæk til VG.

Dette kravet kommer fra klubben Stabæk Fotball/Stabæk Fotball AS. Enkeltpersonene som var tiltalt, og senere frikjent i saken, stiller separate krav.

Stabæk har regnet seg frem til at 13,4 millioner kroner vil kompensere for tapte inntekter, mens Tippeliga-klubben i tillegg krever 750.000 kroner i oppreisning.

- Vi har overlevert fire fulle permer til Asker og Bærum politidistrikt i dag. Blant annet har vi vist til alle avissakene, som viser hvilken belastning dette har vært for klubben, sier Espen Moe.

- Har dere tatt hardt i?

- Nei. Vi har forholdt oss til referansematerialet, som viser hva som har vært en normalutvikling i inntekter for andre toppklubber. Så skyldes selvfølgelig noe at vi flyttet fra Telenor Arena til Nadderud, men det har vi tatt høyde for i kravet, svarer Moe - og sikter til at klubben forlot innendørsarenaen etter sesongslutt i 2011, kort tid etter at overgangssaken ble kjent.

Moe regner med at saken neppe avgjøres før etter sommeren.

I januar skrev VG at Stabæks ledertrio Tor Q. Aaserød, Inge André Olsen og Lars Holter Sørensen, pluss tidligere Vålerenga-direktør Truls Haakonsen, også ville rette erstatningskrav.

Mer om

 1. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. Stabæk får 3,8 millioner i erstatning fra staten: – Selvsagt skuffende

 2. NFF betaler fotballtopper etter overgangssaken

 3. Politiet reagerer på ukjente Jim Solbakken-intervjuer

 4. Jim Solbakkens TV 2-samtaler blir advokatmat for Elden

 5. Stengel om overgangen: – Blir ikke god stemning på Intility Arena

Fra andre aviser

 1. Stabæk saksøker staten for 9,8 mill.

  Aftenposten
 2. Stabæk vil ha 9,8 millioner av staten – tilbys 0

  Aftenposten
 3. Krever 14 millioner etter frinnelse

  Aftenposten
 4. - Staten ser ikke den urett som er begått mot oss

  Aftenposten
 5. Sannheten har dårlige vilkår

  Aftenposten
 6. Krever 14 millioner etter frinnelse

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder