FRA RETTSSAKEN: Politiadvokat Morten Stene (til venstre) og Stabæks forsvarer John Christian Elden under rettssaken i Asker og Bærum tingrett i august fjor. Stabæk ble frifunnet. Foto: Bjørn S. Delebekk

Stabæks erstatningskrav etter overgangssaken: 14,1 millioner

Stabæk ble frifunnet i retten for å ha gjort noe ulovlig under salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga. Nå kommer erstatningskravet.

 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

Summen de krever den norske stat for, er totalt 14.150.000 kroner. I september var den tre uker lange rettssaken over, der stridspunktet var islendingen Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.

Rettssaken endte med full frifinnelse av de tiltalte.

- Det har ikke vært lett å dokumentere sannsynlige tap i denne saken, men vi har tatt utgangspunkt i referansene vi har. Blant annet har vi sett på hvilken utvikling tilsvarende klubber har hatt, særlig i sponsorinntekter, sier styreleder Espen Moe i Stabæk til VG.

Dette kravet kommer fra klubben Stabæk Fotball/Stabæk Fotball AS. Enkeltpersonene som var tiltalt, og senere frikjent i saken, stiller separate krav.

Stabæk har regnet seg frem til at 13,4 millioner kroner vil kompensere for tapte inntekter, mens Tippeliga-klubben i tillegg krever 750.000 kroner i oppreisning.

- Vi har overlevert fire fulle permer til Asker og Bærum politidistrikt i dag. Blant annet har vi vist til alle avissakene, som viser hvilken belastning dette har vært for klubben, sier Espen Moe.

- Har dere tatt hardt i?

- Nei. Vi har forholdt oss til referansematerialet, som viser hva som har vært en normalutvikling i inntekter for andre toppklubber. Så skyldes selvfølgelig noe at vi flyttet fra Telenor Arena til Nadderud, men det har vi tatt høyde for i kravet, svarer Moe - og sikter til at klubben forlot innendørsarenaen etter sesongslutt i 2011, kort tid etter at overgangssaken ble kjent.

Moe regner med at saken neppe avgjøres før etter sommeren.

I januar skrev VG at Stabæks ledertrio Tor Q. Aaserød, Inge André Olsen og Lars Holter Sørensen, pluss tidligere Vålerenga-direktør Truls Haakonsen, også ville rette erstatningskrav.

Mer om

 1. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. Stabæk får 3,8 millioner i erstatning fra staten: – Selvsagt skuffende

 2. NFF betaler fotballtopper etter overgangssaken

 3. Politiet reagerer på ukjente Jim Solbakken-intervjuer

 4. Jim Solbakkens TV 2-samtaler blir advokatmat for Elden

 5. Stengel om overgangen: – Blir ikke god stemning på Intility Arena

Fra andre aviser

 1. Stabæk saksøker staten for 9,8 mill.

  Aftenposten
 2. Stabæk vil ha 9,8 millioner av staten – tilbys 0

  Aftenposten
 3. - Staten ser ikke den urett som er begått mot oss

  Aftenposten
 4. Krever 14 millioner etter frinnelse

  Aftenposten
 5. Sannheten har dårlige vilkår

  Aftenposten
 6. Stabæk vil ha 9,8 millioner av staten – tilbys 0

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder