PÅ TUR - IGJEN: Martin Ødegaard, her i Barcelona i forbindelse med turen til den spanske storklubben siste helgen før jul, er nå i Manchester. Foto:Kjetil R. Anda,VG

Turneen fortsetter – Ødegaard i Manchester

En skulle vøri 16 år i romjul... (og vært ønsket av alle verdens klubber)

Julefreden varte ikke veldig lenge for Martin Ødegaard (16).
Nå er han i Manchester.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer er planen å besøke både Manchester City og Manchester United. Dermed har han utvilsomt satt ny verdensrekord i å besøke – og være ønsket – av flest mulig av verdens største klubber på kortest mulig tid.

- Ingen har besøkt så mange klubber

De to siste månedene har Martin Ødegaard og pappa Hans Erik sett på forholdene i storklubber som Real Madrid, Liverpool, Bayern München og Barcelona. Denne gangen er det beilerne i Manchester som skal prøve å friste verdens mest ettertraktede 16-åring om en overgang.

- Det er vel ingen i verden som har reist og besøkt så mange klubber før som Martin Ødegaard. Han har en gyllen mulighet til å skaffe seg bredest mulig grunnlag før han fatter beslutningen om hvilken klubb han ønsker å spille for, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, som selv spilte for Manchester City på 1990-tallet.

Hans Erik Ødegaard har gjentatte ganger uttalt at de ikke ønsker å kommentere interessen fra enkeltklubber.

- Hva andre mener kan ikke vi forholde oss til. Vi gjør det vi synes er best. Så registrerer vi at mange har meninger om dette, sa Ødegaard senior til VG 18. desember.

Han har ikke svart på VGs henvendelse søndag kveld, men flere kilder opplyser at far og sønn tok søndagsflyet til Manchester.

Godset-treneren støtter klubbesøkene

Strømsgodset-trener David Nielsen, som selv besøkte SIFs samarbeidsklubb Manchester City før jul, synes det er helt uproblematisk at Ødegaards Europa-turné fortsetter.

STØTTER TURNEEN: Strømsgodset-trener David Nielsen synes det er fint at Martin Ødegaard benytter seg av den unike muligheten til å besøke Europas største klubber. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

- Han er 16 år og har muligheten til å reise og få sett på de største klubbene. Den muligheten kommer han aldri til å få igjen i løpet av sin fotballkarriere. Jeg synes det er fint at han gjør det, sier Nielsen til VG.

Selv om reisene har skapt mye medieoppmerksomhet, tror han ikke at det sliter på stortalentet.

- Så lenge han får energi av det, er det fint og flott å benytte seg av mulighetene. Jeg har selv besøkt Manchester City og Bayer Leverkusen i min ferie. Det er fantastisk fint og lærerikt å få komme helt inn i hjertet av så store klubber, sier Nielsen.

Samarbeidsavtale med City

Samarbeidsavtalen mellom Manchester City og Strømsgodset gir uansett ikke de lyseblå noen fordel i kampen om Strømsgodset-juvelen.

- Vi kan ikke styre spillerne noen som helst vei. Da samarbeidsavtalen kom opp så var det ingen som trodde at vi kunne levere en spiller direkte inn i Manchester Citys A-lag, sier den danske Godset-treneren.

6. januar samler han Martin Ødegaard og de andre Strømsgodset-spillerne til sesongoppkjøring. Etter den siste tids klubbesøk, og det faktum at Ødegaard bare har ett år igjen av kontrakten, er det nærliggende å tro at et salg av 16-åringen kan bli gjennomført i januar. Men at han blir i Strømsgodset frem til sommeren.

- Jeg planlegger som jeg gjør med alle spillere som er under kontrakt. De møter 6. januar og er klare til å gi gass. Jeg fokuserer kun på det som handler om fotball. Der har vi en veldig fin fordeling, Jostein (Flo, sportssjef) og jeg, sier Nielsen.

Eggen: - Bør bli i Norge

Mangeårig Rosenborg-trener Nils Arne Eggen mener at den rekordunge landslagsspilleren bør bli i Strømsgodset i overskuelig fremtid.

- Han utvikler seg minst like godt i Norge som han ville ha gjort i Manchester eller noen andre steder. Martin er et stort talent, men han er ingen ferdig fotballspiller. Skal vi heve nivået på Tippeligaen, så må de største talentene bli lenger, sier Eggen.

Nåværende Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror uansett ikke England er riktig sted for Martin Ødegaard med det første.

- Med tanke på hvor tøffe og jevne kampene er i England, så er han ikke god nok til å spille i Premier League nå. Jeg tror jeg ville ha valgt Bayern München hvis jeg var han. De vinner stort sett alle kampene og kan lettere gi ham muligheten til å få kamperfaring. Det samme gjelder Barcelona og Real Madrid. Men Martin og familien får selv velge det de føler er rett, sier Ingebrigtsen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder