FEIRER PÅ TOPPEN: Chelsea topper Premier League før det verste julekjøret starter i Premier League. Manager Jose Mourinho, som her gestikulerer fornøyd underveis i 2-0-seieren mot Stoke, lover at spillerne skal få kose seg litt med julen før morgendagens kamp mot West Ham. Foto:Rui Vieira,Ap

Mourinho hyller spillerne i England for julekjøret

Jose Mourinho (51) mener det ekstremt tøffe juleprogrammet i
engelsk fotball setter spillerne i en vanskelig posisjon.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Premier League og de lavere divisjonene i England er midt oppe i den mest hektiske perioden av sesongen. Chelsea vant 2-0 borte mot Stoke mandag kveld, og spiller inkludert den fem kamper i løpet av en toukersperiode.

– Jeg har veldig stor respekt for spillerne i dette landet. Det spiller ingen rolle om de er engelske eller ikke – så lenge du er en fotballspiller i dette landet, så respekterer jeg deg mye, sier Mourinho.

VG Live: Følg alle kampene 2. juledag.

– Akkurat nå er spillerne i tysk fotball på stranda, spillerne i Spania er på Maldivene og soler seg – alle de andre gjør det. Men i dette landet spiller man 22., Boxing Day, 28., og på første nyttårsdag. Jeg mener spillerne fortjener respekt for det, sier Mourinho.

Møter West Ham

Ligalederne tar imot London-nabo West Ham i morgen, og deretter er det bortekamper mot Southampton 28. desember og Tottenham 1. januar før Watford kommer på besøk i tredje runde av FA-cupen 4. januar.

Chelsea gikk på sitt første tap for sesongen i alle turneringer da Newcastle vant 2-1 i begynnelsen av desember. Siden da har laget vunnet fire strake kamper, og formen virker meget bra i «julestria».

– Vi trengte en reaksjon etter Newcastle-kampen ettersom Manchester City spiller så bra og puster oss i nakken. Det er fantastisk å være på toppen av ligatabellen på dette tidspunktet, men det er mye hardt arbeid som venter. Vi skal likevel nyte julen, lover Mourinho.

Chelsea har for øyeblikket tre poeng ned til Manchester City på andreplass og ti poeng ned til Manchester United på tredje. City spiller borte mot WBA i morgen, mens Manchester United får besøk av Newcastle.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder