SINNA-ÅGE: Åge Hareide fyrte seg opp da han forklarte at gris betyr noe annet på svensk enn engelsk. Markus Rosenberg sitter ved siden av den norske treneren. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Sutton kaller Malmö «patetisk» før skjebneduell

...og Hareide fyrte seg opp på dagens pressekonferanse

MALMÖ (VG) Celtic-ikonet Chris Sutton går til angrep på Åge Hareides Malmö. En småamper Hareide ga svar på tiltale på dagens pressekonferanse.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I sin Daily Record-spalte er den tidligere superspissen svært misfornøyd med Malmös oppførsel i Skottland forrige onsdag. Malmö jublet som om de var klare for Champions League etter Jo Inge Bergets overtidmål i en kamp Celtic vant 3-2.

«Malmös gnål er patetisk. Hvis jeg var i Celtic-troppen så hadde jeg trykket det ned i halsen deres», skriver Sutton i Daily Record.

Han har følgende melding til Åge Hareide:

«Hareide liker å røre i gryten, men å si at hans menn er favoritter kommer bare til å motivere Celtic. Han stilte spørsmål ved Celtics fysikk, men de fikk kjørt seg i starten. Var fysikken et problem da? Malmös keeper Johan Wiland gjorde sitt også. Å kalle Celtic-spillerne for griser? Patetisk», skriver Sutton.

CELTIC-HELT: Chris Sutton. Foto:Jeff J Mitchell,REUTERS

– Må vite hva det betyr

En opplagt, offensiv og blid Åge Hareide møte pressen på Swedbank Stadion i Malmö i formiddag. Han ble også ganske sint i det som ble en ganske underholdende pressekonferanse.

– Hva har de sagt da? Jeg leser ikke skotske aviser, svarte en småaggressiv Hareide da en Sky Sports Scotland-journalist referete til noe av det som har blitt sagt og skrevet.

– Keeperen skal ha kalt Celtic-spillere for griser. Du skal også ha sagt at Celtic-spillerne var for slitne?

– Ja. Jeg følte de var slitne på slutten, for vi fikk målene på slutten. Når det gjelder kommentaren fra keeperen vår: Hvis du reiser utenlands og skal skrive om spillere fra Norge, Sverige, Tyskland eller Frankrike, så må du lære ordene. «Pig» betyr «gris» og «å spille som en gris» betyr at man spiller stygt, forklarte den norske treneren mens stemmevolumet ble høyere og høyere.

Det er en artikkel i The Sun med tittelen «Celtic Stars are all PIGS» Hareide reagerer på.

– Jeg vil kalle det en tøff kamp, men ikke en skitten kamp. Uansett må du vite hva det betyr. «A pig» betyr noe annet på engelsk enn i Skandinavia. Det er ikke banning i Skandinavia. Du må ha respekt for andre språk. Det er grunnen til at jeg er forbannet. Dere bare oversetter ting, og lager titler av det, la han til.

Finpusset CL-formen

Hareide tok seg tid til en rekke TV-intervjuer etter pressekonferansen. Overfor VG forklarte han at «Sinte-Åge»-opptrinnet var nøye planlagt. Han mener skotsk presse har opptrådt uredelig ved å gjengi en versjon de visste ikke var sann.

- Det ble gjort oppmerksom på at det betydde noe helt annet, sier Hareide til VG.

- Men det betyr jo at de spiller litt «dirty»?

- Nei, «pig» er noe helt annet. «Pig» en skitten mann.

- Men han sier det på svensk, og da mener han at de spiller skittent?

- Ja, litt over kanten, men det kan likevel være tøft spill. Det er det engelske ordet de har spekulert i. Du vet jo selv hva «pig» betyr i England. Da er du en riktig «pig» da, noe riktig ille.

- Du sier at opptrinnet var planlagt, men ble du ordentlig sint?

- Jeg var litt opprørt. Jeg la ut agnet i Göteborg, for det var en journalist der oppe. Jeg liker ikke at det spekuleres i overskrifter. Fortell sannheten, og ha respekt for at det er riktig oversetting av ord, sier Hareide.

I morgen klokken 20.45 er det meste rigget for en høydramatisk Champions League-duell her i Malmö. Det blir en ny helnorsk trenerduell mellom Malmös Åge Hareide og Celtics Ronny Deila. Sistnevnte har 3-2-ledelse fraførste oppgjør, men Jo Inge Bergets to scoringer, den siste på overtid, sørget for at førstnevnte kunne glise bredest.

Åge Hareide møtte pressen i formiddag, mens Deila får samme oppgave klokken 18.30 i dag.

Litt over klokken elleve, mer enn én time etter planlagt treningstid, startet Malmö den siste finpussen på intime og moderne Swedbank Stadion. Malmö-trenerer Åge Hareide, iført en lang nikkersvariant som gikk nesten helt ned til strømpene, oppholdt seg stort sett i midtsirkelen de kvarteret pressen hadde tilgang til økten.

LES OGSÅ: Hånet Berget før målshow - skapte Twitter-storm

Magnus Wolff Eikrem var den kanskje mest presise på den første pasningsøvelsen, og heller ikke Jo Inge Berget sto med skjegget i postkassen. Den tidligere Celtic-spissen har en påbegynnende kultstatus i Sverige med to bortemål i 2-3-tapet på Celtic Park.

Hans rødskjeggete oppsyn skaper entusiasme – og nå vil kanskje deler av Malmö-fansen møte opp på morgendagens play off-oppgjør med Berget-skjegg.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder