Ronny Deila: – Jeg tror Martin har godt av å bli i Madrid nå

Celtic-sjefen er tilbake der han ledet skottene for første gang

TILBAKE: Ronny Deila deltok selv på oppvarmingen da Celtic trente på kunstgresset i Gardabær like utenfor Reykjavik dagen før møtet med Stjarnan i Champions League-kvalifiseringen. Foto:,Wegard Bakkehaug

Deila utelukker Ødegaard-gjenforening

GARDABÆR (VG) Celtic-sjef og gamletrener Ronny Deila (39) mener det beste for Martin Ødegaard (16) er å bli i Real Madrid den kommende høsten.

  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

Deila og det skotske mesterlaget landet i vindkastete på flyplassen utenfor Reykjavik i går foran returmøtet med Stjarnan i Champions League-kvalifiseringen, og trente en lett økt på kunstgresset på lille Samsung Stadium senere på kvelden med manageren selv på plass i firkanten under oppvarmingen.

For Deila ble det en retur til landet der han for ett år siden ledet Celtic for første gang i obligatorisk kamp mot KR Reykjavik.

Stadiondekket var det store temaet på pressekonferansen der de skotske journalistene ikke kunne forstå hvorfor ikke kampen var flyttet til nasjonalarenaen Laugardalsvöllur slik Stjarnan gjorde da Inter kom på besøk på samme tid i fjor.

– Jeg liker kunstgress, jeg. Og små arenaer har vi i Skottland også. Gode lag vinner uansett stadion og underlag, sa Deila og «tok livet» av den diskusjonen.

VG Pluss: Deila om Celtic-suksessen

Vet laget er bedre

Til VG sier den tidligere Strømsgodset-treneren at han vet Celtic er bedre enn på samme tid i fjor og at han føler seg tryggere på suksess i Europa nå enn da laget for ett år siden fikk en ekstra sjanse i Champions League-kvalifiseringen og ramlet ut mot Maribor.

SAMMEN I DRAMMEN: Ronny Deila og Martin Ødegaard. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Samtidig avviser han at det har vært et tema å hente Martin Ødegaard til Glasgow i sommer. Det har vært spekulert i om 16-åringen, som nå er med Real Madrid på treningsleir i Australia, skal leies ut kommende sesong, og Celtic er blant klubbene som har vært hyppigst nevnt grunnet den mulige gjenforeningen med gamletreneren fra Strømsgodset.

Allerede i april 2014 uttalte Deila at «Martin kan bli best i verden». Nå er han klar på at det ikke har vært kontakt mellom den skotske klubben og Real Madrid og Ødegaard-leiren i sommer.

– Det der er funnet opp av media, sier Deila til VG om ryktene.

– Er det urealistisk å få ham til Celtic?

– Ja, det er hvert fall ikke noe vi har tenkt på. Jeg tror Martin har godt å bli i Madrid nå. Han er en fantastisk gutt og en veldig god fotballspiller. Det har ikke vært noe kontakt der.

– Kan det bli aktuelt å gjøre en henvendelse senere i sommer?

– Vi har en bra stall sånn vi har nå, svarer Deila.

Lokket med Celtic-lån

Avisen The Scotsman ramset tidligere denne måneden opp syv grunner til at Ødegaard burde leies ut til Celtic kommende sesong. Ronny Deilas påvirkning, spilletid og muligheter for europacuperfaring er tre av dem.

Etter det VG erfarer har Ødegaard også tidligere vært aktuell for utlån til Celtic. Da han var på besøk hos Manchester City, ble Celtic nevnt som en mulig klubb å utvikle seg videre i, men den gang materialiserte det seg ikke.

Deila har hentet flere spillere fra Strømsgodsets samarbeidsklubb City de siste 12 månedene, og for Ødegaards del ble et eventuelt to års utlån til den skotske seriemesteren nevnt.

Mer om

  1. Skotsk fotball
  2. Martin Ødegaard

Flere artikler

  1. AS: Martin Ødegaard aktuell for utlån til Celtic

  2. Deila: – Hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet

  3. Celtic - Ross County kl. 13.45: Deila før serieåpningen: – En helt annen verden nå

  4. Celtic videre tross sjokkstart: – Det var aldri noe stress

  5. Deila ga Johansen strafferefs

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder