Molde-tap etter «straffe-drama»: Dommeren innrømmer feil: - Molde skulle hatt straffe

MOLDE (VG) (Molde – Haugesund 0-1) En meget irritert Molde-trener har sett seg lei av straffesituasjoner som går imot Molde. Dommer Omar Rafiq innrømmer feil i dagens kamp.

Joakim Rødven
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble ampert på Aker stadion da Tommy Høiland (to ganger) og Joona Toivio gikk i bakken i Haugesunds straffefelt mot slutten av fredagens kamp. Innbytter Høiland satte preg på kampen etter han kom inn for sander Svendsen, og mener at Molde skulle hatt ikke bare én, eller to, men tre straffespark på tampen.

– Først ble jeg skubba ned, og så ble jeg holdt, sier Høiland til VG.

Bakgrunn: Molde-tap etter «straffe-drama»

Dommeren beklager

I tillegg ble høyreback Toivio lagt i bakken helt på tampen. Finnen forklarer overfor VG at han ble sparket ned, og at det var klar kontakt i situasjonen. Etter å ha studert reprisene lenge og nøye dommer Omar Rafiq følgende kommentar:

– Helt til det 88. minuttet synes jeg vi har godt kontroll på kampen, men så kommer de tre straffesituasjonene. Etter å ha sett de på video er vi klare på at den første og den tredje ikke er noen forseelse, men den andre situasjonen er straffe.

Ekspertenes dom: Sesongens største fotballskuffelser

TAR SELVKRITIKK: Dommer Omar Rafiq innrømmer at Molde burde blitt tildelt én straffe i kampen mot Haugesund. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

– Så den bomma vi på og det er vi de første til å beklage, men der og da var følelsen at det ikke var straffespark, sier dommer Omar Rafiq til VG.

En tydelig rasende Molde-trener har sett seg lei av at avgjørende dommeravgjørelser har gått imot Molde. Han mener bestemt på at Molde skulle hatt minst to straffespark.

– Jeg er dritlei av å bli snytt for straffespark. Det har vi blitt før også. Det hjelper ikke meg eller oss, men sånn er det bare, sier en frustrert Molde-trener.

Åpen for videodømming

Å prøve ut videodømming har blitt nevnt som et mulig hjelpemiddel for å avgjøre enkelte situasjoner. En reflektert Rafiq har fått med seg at det har blitt en del søkelys på dommeravgjørelser den siste tiden, og bekrefter overfor VG at det ville ha vært interessant å prøve ut en slik løsning.

Tidligere toppdommer: Ber Tippeliga-profiler vise folkeskikk

– Litt av sjarmen blir jo borte, men jeg skjønner jo at de lagene som blir forulempet i slike situasjoner vil føle seg urettferdig behandla når det blir avgjørende. I løpet av en sesong så tror jeg du får noen, og du ikke får noen, sier Rafiq, og legger til:

– Men selvfølgelig, alle hjelpemiddel som gjør oss bedre til å ta riktige avgjørelser er vi åpne for i dommersektoren i Norge. Det ønsker vi å prøve ut dersom det skulle bli besluttet i NFF, UEFA og FIFA. Da er det gull, så lenge vi treffer 100 prosent på avgjørelsene.

Måtte jage

Selv om kampens «snakkiser» kom i sluttminuttene, presiserer Skullerud at de ikke kan legge skylden på dommeren at de tapte. Han sier til VG at prestasjonen totalt sett ikke var god nok.

–Resultatet svir ekstremt, og jeg er frustrert. Det betyr mye for oss å vinne disse kampene. Du legger ganske mye i å prøve å vinner hver eneste gang, men jeg får ikke gjort så mye med det, sier Skullerud.

For Simon Diedhiou scoret kampes eneste mål etter åtte minutter. Etter det gjaldt det å forsvare seg for Jostein Grindheig og co.

– Det ble et lite ran på slutten. Vi er et bunnlag og møter det beste laget i Norge, og da er det klart at vi må ha marginer hvis vi skal vinne, smiler Haugesund-treneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder