Rekdal: - Rosenborg spilte mot Aalesund, så jeg er ikke skremt

Vålerenga vant i sesongpremieren tross «sprekk»

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Strømsgodset 3-1) Vålerenga holdt unna mot Strømsgodset, men trener Kjetil Rekdal er neppe fornøyd med hvordan Oslo-laget falt sammen etter hvilen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For det var en litt merkelig fotballkamp da Vålerenga slo Strømsgodset 3-1 på Ullevaal 2. påskedag.

REFERAT:Les fyldig kampreferat her.

Hjemmelaget eide første omgang (og ledet 2-1), før gjestene tok fullstendig over etter hvilen – uten å få uttelling.

I stedet var det backen Niklas Gunnarsson som gjorde 3-1 til Vålerenga etter en «opprulling» man normalt ser på håndballbanen, fra Ghayas Zahid videre til Sivert Heltne Nilsen via Daniel Braaten – og til slutt Gunnarssons presise avslutning.

- Målet vårt er verdensklasse. Fra eget cornerflagg og frem til back på motsatt side, som scorer. Du finner ikke mange finere mål enn det, sier Kjetil Rekdal til VG.

Vil ha to gode omganger

Han var særdeles fornøyd med første omgang, men håper virkelig at Vålerenga vil fremstå bedre utover i sesongen. Rekdal vil ha to gode omganger.

FORNØYD: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

- Rosenborg vant 5-0. Blir du skremt?

- De spilte mot Aalesund, så jeg er ikke skremt av det.

- Hvorfor ikke?

- Aalesund er et lag som har blitt tappet for kvalitet de siste to årene. De er ikke noe topplag, men klart: 5-0 er mye, sier Rekdal.

Vålerenga-treneren mener det var mye stryke i mandagens trepoenger, men han vil ikke kalle det en nittiminuttersprestasjon.

- Taktisk er vi langt fra ferdig utlært. Men når du ser viljen, så blir du glad som trener. Her er det full gass fra første spark, sier han.

Godset ville at VIF skulle ha ballen

Strømsgodset-trener David Nielsen forteller at planen var å gi initiativet til Vålerenga.

- Vi kommer dårlig i gang fordi vi ikke får satt noen baller over dem. Vi kommer ikke ut når vi vinner ballen. For vi ville jo ha dette kampbildet, og la Vålerenga ha ballen, sier Nielsen til VG.

Om hvordan Strømsgodset skal fylle tomrommet etter Martin Ødegaard, sier han følgende:

- I fjor spilte vi her inne med Martin Ødegaard, og da tapte vi 3-0. Vi scorer ett mål denne gangen, det er jo bedre enn sist.

Les også: Martin hylles for takketalen.

Noe før 3-1-scoringen fikk ikke Strømsgodset-spiss Marvin Ogunjimi straffesparket han mente han skulle ha, da han skjøt ballen i fanget på Vålerenga-stopper Simon Larsen. Dommer Svein-Erik Edvartsen vinket spillet videre.

Selvmål ble trøstemål

Dermed ble det 3-1-seier til Vålerenga etter scoringer av Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm (straffe) og Gunnarsson. Strømsgodsets trøstemål var et selvmål fra vetranen Kjetil Wæhler.

Vålerenga åpnet klart best på Ullevaal og tok en fortjent ledelse etter et knapt kvarter. Kaptein Christian Grindheim leverte et klassisk skrudd frispark med dupp – over muren og ned i nærmeste hjørne, der Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen ikke strakk til.

Frisparket var fra rundt 19 meter, og stilkarakterene holdt også 19-tallsnivå.

VIFs solide midtbanespiller scorer ikke ofte, og dette var bare Grindheims 13. Tippeligamål (i hans kamp nummer 124). I fjor måtte VIF-supporterne vente helt til runde nummer 15 før det første Grindheim-målet kom.

Strømsgodset fikk til fint lite, så lite at kaptein Jørgen Horn samlet alle utespillere til en peptalk midt på banen etter en halvtimes spill. På det tidspunktet hadde ikke Drammen-laget hatt ett eneste skudd (hverken på eller utenfor mål).

Men Godset skulle få nødvendig «skuddhjelp».

Flamur Kastrati banet seg vei på høyresiden og sendte ballen inn i farlig område. Innlegget gikk i mål via hjemvendte Kjetil Wæhler – til 1-1.

Like etter fikset VIF-playmaker Ghayas Zahid straffespark for hjemmelaget. Fellingen fra Jørgen Horn var klar, men Godset-supporterne var ikke særlig tilfredse med Zahids teatralske fall. Uansett: Daniel Fredheim Holm var sikker fra straffemerket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder