SUKSESS: Lars Arne Nilsen har fått en god start på sin tid som Brann-trener. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Så mye bedre er Brann etter trenerbyttet

VGs oddstips: Tar et nytt steg mot opprykk

Med Lars Arne Nilsen som trener tar Brann dobbelt så mange poeng i snitt som de gjorde under Rikard Norling. Nå er bergenserne for fullt med i kampen om opprykk.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Norling ledet Brann i 40 seriekamper før styret fikk nok, og ga svensken sparken. Da hadde Norling en seiersprosent på 27,5, mens tapsprosenten var på hele 47,5. Det ga 1,08 poeng i snitt.

Svensken fikk muligheten til å ledet Brann tilbake til Tippeligaen etter fjorårets sjokkerende nedrykk. Men etter ti kamper i 1. divisjon, 14 poeng og en tiendeplass var tilliten i Brann-styret borte.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Da overtok tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen, og åtte serierunder senere er Brann ett fattig poeng (samt dårligere målforskjell) unna en direkte opprykksplass.

Nilsen har en seiersprosent på hele 62,5, mens kun én av de åtte kampene han har ledet laget har det endt med tap (hjemme mot serieleder Sogndal). Det gir han et poengsnitt på 2,13 poeng per kamp.

Til sammenligning hadde Norling ett poeng i snitt på sine første åtte seriekamper som Brann-sjef, og en tapsprosent på 50. Disse kampene var riktignok i Tippeligaen. I svenskens første åtte i OBOS-ligaen hadde laget et poengsnitt på 1,13, to av åtte kamper var vunnet og tapsprosenten var på hele 37,5.

Best i byen – igjen

Tapet mot serieleder Sogndal var riktignok av det ydmykende slaget (0-4), men siden den gang har Brann tatt 11 av 15 mulige poeng. I kveld er det duket for derby på Brann stadion når Åsane kommer på besøk, og allerede onsdag var det solgt over 10.000 billetter til kampen.

I Nilsens andre kamp som Brann-sjef var det nettopp Åsane som var motstander, og etter en fantastisk snuoperasjon fra 0–2 til 3–2 hadde Brann gjenerobret tronen som «best i byen».

For slik så det ikke ut etter tre serierunder. Da sto Åsane med full pott og tabelltopp, mens Brann sto i kne på en åttendeplass.

Nå er rollene byttet om, for mens Brann kjemper om opprykk, er det kun målforskjellen som skiller Åsane på trygg plass og Fredrikstad under nedrykksstreken.

Vinner igjen

For etter en fantastisk start på sesongen, har Åsane kun vunnet to av sine 13 siste kamper, mens hele ti av dem er tapt. Laget fikk en etterlengtet opptur med seier over Hødd sist, men står foran en formidabel oppgave på Brann stadion i kveld.

For siden Nilsen tok over Brann har ingen lag i OBOS-ligaen tatt flere poeng enn de røde fra Bergen, men Ranheim og Sandnes Ulf har tatt like mange (17). I den samme perioden har Åsane kun tatt syv poeng.

Vi tror Brann gjør som de gjorde da lagene møttes for drøye to måneder siden – og vinner. 1,40 er kanskje noe snaut, så vi prøver oss i handikapspillet med 0–1 som utgangspunkt og 2,05 i odds. Kampen har spillestopp 18.55, og vises på TV 2 Zebra.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder