Fire kamper uten baklengs for svenskesuksessen Cramer

POTTE TETT: Lars Cramer har bare sluppet inn fem mål på ni kamper i Allsvenskan. Lørdag ble det 2-0-seier over Norrköping. Foto: TT Foto: Patric SÖderstrÖm / Tt

Ber om Norge-sjanse

(Kalmar FF - IFK Norrköping 2-0) Den tidligere Strømsgodset-reserven Lars Cramer (22) har innledet Allsvenskan sensasjonelt. Nå føler han seg god nok for landslaget.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Etter fire strake kamper uten baklengs for Kalmar i den svenske toppserien, håper keeperen på en plass i landslagstroppen til privatkampene mot Frankrike og Russland i slutten av denne måneden.

- Ja, jeg har jo levert bra nå. Jeg har sluppet inn fem mål på ni seriekamper i år, og slapp ikke inn så mange i fjor heller. Jeg føler at jeg bør være med å kjempe om en plass i landslagstroppen, sier Cramer til VG.

Landslagsuttak tirsdag

Tirsdag tar Per-Mathias Høgmo ut spillerne som blir med på de siste testene før alvoret starter med EM-kvalifiseringskampen mot Italia 9. september.

Norges keepertrener Frode Grodås så drammenseren holde tett mot Djurgården på onsdag - og ga ham gode skussmål etterpå.

- Det var en bra match. Jeg hadde et par bra redninger. Jeg vet at Frode har fulgt meg. Jeg føler jeg har lagt inn en god søknad, sier Kalmar-keeperen.

Allerede etter ungguttens sterke høstsesong i Sverige i fjor uttalte Grodås at landslaget kunne bli neste stopp.

- Jeg hadde ikke vært redd for å sette ham inn på landslaget nå. Lars har en ekstrem rekkevidde, og dekker veldig mye av målet, men samtidig er han også meget god med bena, sa Grodås til VG i september.

Landslagets keepertrener var lørdag kveld i konfirmasjon i Honningsvåg, og var kun tilgjengelig for følgende SMS om Kalmar-keeperens kandidatur:

- Lars følger jeg tett. Gjort gjennom flere år. Var senest og så ham mot Djurgården og Kenneth Høie på onsdag. Han er aktuell som flere unge gode keepere. Mer kan jeg ikke si før uttak.

Trenerskryt

Overfor VG skryter Kalmar-trener Hans Eklund voldsomt av Cramer. Fire strake kamper i Allsvenskan uten baklengsmål er smått sensasjonelt.

- Det er jo fantastisk. I flere av kampene har vi vært under press der Lars har gjort avgjørende redninger. Jeg ville ikke byttet ham bort med noen annen målvakt, sier Eklund til VG.

Tidligere førstekeeper Rune Jarstein har spilt minimalt med førstelagsfotball etter overgangen til Hertha Berlin, og nå er spørsmålet om den norske landslagsledelsen ønsker å satse på yngre keeperkrefter foran høstens EM-kvalifisering. Molde-målvakt Ørjan Håskjold Nyland ser i øyeblikket ut som et førstevalg.

- Jeg har veldig lyst til å få vist meg frem, sier Cramer.

Han har uansett vist seg fra sin beste side for svenskene denne våren. Kalmar er ubeseiret etter ni kamper, og er bare dårligere målforskjell unna lederlaget Malmö etter ni runder. Mot IFK Norrköping spilte også tidligere Sogndal-spiller Mats Solheim fra start, mens Tor Øyvind Hovda (eks-Hønefoss) satt på benken.

- Vi håper å henge med i toppen i hvert fall frem til VM-pausen, sier Lars Cramer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder