START-TRENER UT SESONGEN: Benny Lennartsson kommer bare til å være trener i Start ut sesongen. Tiden vil vise hva han gjør etterpå. Foto: VG, Kjell Inge Søreide

Lennartsson har landslagstilbud

KRISTIANSAND (VG Nett) Benny Lennartsson vil ikke si om redningsaksjonen i Start blir hans siste som trener. Svensken tygger nemlig på et tilbud som landslagssjef.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Start-Rosenborg kl. 19.00

Starts nye hovedtrener vil imidlertid ikke røpe hvor tilbudet kommer fra, eller om det er i eller utenfor Europa.

Men det er i alle fall ikke Irak...

- Haha. Da måtte jeg i så fall ha bodd i Florida. Nei, altså, jeg har fått en forespørsel. Så vi får se. De har sikkert ringt «100 kandidater». Du skal få vite det når de har ansatt noen, sier Lennartsson til VG Nett.

Vil fortsette i annen rolle

Han har tidligere denne uken uttalt at han ikke kommer til å fortsette som trener i den nedrykkstruede klubben etter denne sesongen.

- Men det jeg har sagt, er at det kan være interessant å fortsette i klubben i en annen rolle. Men altså ikke som trener.

Svensken, som tidligere har trent Viking to ganger, har hatt svært kort tid å forberede bataljen hjemme mot Rosenborg i lørdag kveld.

- Hva er viktig når man tenker kortsiktige resultater?

- Det er jo for det første at man lærer spillerne å kjenne så fort som mulig, og lærer hva som er bra og hva som er mindre bra.

- Jeg har sett at det er en del ting å jobbe med her, men mer kan jeg ikke si, den korte uken jeg har vært her, sier Lennartsson.

- Nivået høyere i Norge

Han er imidlertid klar på at klareringene bakfra har gitt Start trøbbel - blant annet i kampen mot Vålerenga på Ullevaal.

- Av det jeg har sett på video, så ser man at ballen ofte havner i feil «lege» når man skal klarere. Det er ting vi må bli bedre på.

Svensken forlot Viking og Norge i 2002. Da hadde han året før mottat Kniksen-prisen som «Årets trener».
Lennnartsson mener imidlertid nivået på den eliteserien han nå returnerer til - er mye høyere.

- Jeg mener nivået her nå er bedre enn både i Sverige og Danmark, sier han.

- Spennende satsing på talenter

Lørdagens motstander, Rosenborg, har også endret seg på fem år.

- De har hatt samme utvikling som en del andre land, i forhold til utenlandsimporter. På kort sikt har nok det en positiv effekt.

- Men alle, og spesielt her i Start, vil jo jobbe for å få frem egne talenter. I Kristiansand jobber man intensivt med et spennende opplegg, der man satser på spisstalenter.

Så gjenstår det å se om ringreven velger rutine fremfor ungdommelig pågangsmot når Start skal forsøke å berge plassen i eliteserien.

Det har ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med sports- og mediedirektør i Start, Svein Mathisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder