SCORET DRØMMEMÅL: Morten Gamst Pedersen traff perfekt på volley. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Morten van Gamsten

Kanontreff sammenliknes med legendarisk EM-mål

BUDAPEST (VG Nett) (Ungarn-Norge 1-4) Morten Gamst Pedersen (24) prøvde å overgå sin egen favorittspiller da han scoret sitt livs mål mot Ungarn.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Fyldig referat og bilder

Les også:Drømmekvelden

Norge ledet allerede med to mål da Blackburn-proffen fikk drømmetreff i Budapest lørdag kveld. Fra nesten død vinkel klinket Gamsten til på hel volley.

- Det var et helt sinnssykt bra treff. Enormt, medgir 24-åringen overfor VG Nett en liten time etter kampslutt.

Vurderte innlegg

Han satte nærmest fyr på de norske tilskuerne da ballen suste over den ungarske keeperen og i mål. Et fantastisk mål som umiddelbart ble sammenliknet med Marco Van Bastens legendariske scoring i EM-finalen i 1988.

- Det er i så fall et kompliment. Van Basten var favorittspilleren min som liten, sier Gamsten.

Han synes det er vanskelig å rangere scoringer og trekker frem flere mål fra Premier League. Likevel medgir 24-åringen at lørdagens kanon er "høyt opp på lista over vakre scoringer".

- Jeg så at ballen kom mot bakerste og skjønt at den ville gå over backen. Jeg vurderte å slå et innlegg, før jeg bestemte meg for å skyte, sier han.

Hylles av lagkameratene

De norske landslagsspillerne var i hundre etter å ha valset over Ungarn og scoret fire mål i Budapest. Samtlige brukte likevel store ord da de ble bedt om å kommentere kveldens vakreste nettreff.

Ole Gunnar Solskjær rangerte målet som vakrere enn Van Bastens volley for 18 år siden. Åge Hareide var tilbøyelig til å være enig.

- Den overgår nesten målet til Van Basten. Det var et one out a million-treff, sier landslagssjefen.

- Det var et enormt treff. Spikeren i kista for Ungarn, sier Solskjær om 0-3-scoringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder