UTELUKKER ITALIA: Carlo Ancelotti hevder han er ferdig med italiensk fotball akkurat nå. Foto: AFP

Ancelotti klar for Chelsea

Sikter mot Champions League-triumf

(VG Nett) Carlo Ancelotti (49) ble mandag offisielt klar for Chelsea.

  • Kristian Skalland Moen

Ancelotti har blitt koblet til Chelsea i lang tid, og nå er avtalen endelig i boks.

Ifølge Chelseas hjemmeside har italieneren signert en treårskontrakt med klubben. Han vil offisielt ta over ansvaret 1. juli.

- Carlo var en outstanding kandidat til jobben. Han har vist over en lang periode at han har evnen til å bygge lag som har hatt suksess både på nasjonalt nivå og i Europa, skriver Chelsea.

VG Nett-leser:Ja, det blir vel mye det samme som Scolari, tenker jeg!DISKUTÉR SAKEN HER!

Carlo Ancelotti mener det var på tide å ta et steg videre i karrieren nå.

- Milan var en fantastisk klubb, men nå er det på tide med en forandring. Å trene Chelsea var en stor mulighet for meg. Det er et godt lag, med mye erfaring, sier Ancelotti til Chelsea-TV i sitt første intervju på engelsk.

Sikter mot CL-triumf

Han er fullt klar over at Chelsea aldri har vunnet Champions League, og at det kommer til å bli en av hans aller viktigste oppgaver som manager i klubben.

- Chelsea har gjort det godt tidligere. Fem semifinaler på seks år er bra, men nå trenger vi å vinne. Det håper jeg vi klarer, sier Ancelotti.

Han er også godt forberedt på presset som følger med jobben hos årets Premier League-treer.

- Både Chelsea og Milan er store klubber ute i Europa. Begge vil vinne alle konkurranser de er med i. Det er det samme presset i de to klubbene, tror 49-åringen.

- Eventyret over

Ancelotti takket for seg i Milan søndag, ett år før kontrakten hans gikk ut. Da ville han imidlertid ikke innrømme at han kom til å bli ny Chelsea-sjef.

- Jeg har blitt enig med Milan om å forlate klubben. Begge parter var enige om avgjørelsen. Men en overgang til London er ennå ikke sikker, sa Ancelotti i går ettermiddag ifølge BBC.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TAKKET FOR SEG: Carlo Ancelotti (venstre) og Paolo Maldini (høyre) ga seg begge to i går. Ancelotti som trener, Maldini som spiller. Foto: Reuters

Han avsluttet sin åtte år lange Milan-karriere med 2-0-seier borte mot Fiorentina søndag. Samtidig sikret klubben seg en kvalifiseringsplass i neste sesongs Champions League.

- Det fantastiske eventyret i Milan er over, sa Ancelotti.

- Ga Abramovitsj råd

Han ga ut selvbiografien sin tirsdag i forrige uke. I den boken innrømmet han at han har møtt Chelsea-eier Roman Abramovitsj ved to anledninger: En gang i Geneve og en gang i Paris.

Ancelotti skal ifølge ham selv ha fortalt Abramovitsj hva som skal til for å gjøre Chelsea til et attraktivt og vinnende lag.

- President, laget ditt er veldig fysisk, du må ha mer kvalitiet på midten av banen, skal Ancelotti ha sagt til den russiske eieren.

- Jeg ga ham to navn, Franck Ribery og Xabi Alonso, skriver Ancelotti i boken.

Leonardo ny sjef

NY SJEF: Leonardo kommer trolig til å presentert som ny Milan-sjef mandag. Foto: AFP

Chelsea har valgt å ikke kommentere påstandene i biografien til den suksessrike Milan-sjefen. I stedet takker London-klubben Guus Hiddink for samarbeidet. Nederlenderen forlater Chelsea for å fortsette jobben med det russiske landslaget.

- Guus Hiddink har gjort en fantastisk jobb som midlertidig førstelagstrener. Å vinne FA-cupen var et bevis på hans manager- og treneregenskaper, og en perfekt avskjed for ham. Han er alltid velkommen tilbake i Chelsea som en venn, skriver Chelsea i en uttalelse.

PS. Det er ventet at Milans tidligere spiller Leonardo (39) vil ta over for Carlo Ancelotti i storklubben. Brasilianeren har jobbet som teknisk direktør i Milan siden han la opp, men blir trolig presentert som ny trener på en pressekonferanse mandag.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder