ETTERFORSKES: UEFA etterforsker PSG for pengebruken denne sommeren. De har stått for tidenes to dyreste overganger. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt AFP

UEFA bekrefter PSG-etterforskning

Paris Saint-Germain har stått for tidenes kjøpefest i sommer. Nå skal UEFA undersøke pengebruken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter UEFA på sine egne hjemmesider i en pressemelding:

«UEFA åpner en formell undersøkelse av Paris Saint-Germain som en del av den løpende overvåkningen av klubber under Financial Fair Play-regelverket.

Undersøkelsen vil fokusere på klubbens overholdelse om kravet uten brudd med jevne mellomrom, særlig i lys av den siste overføringsaktiviteten.»

Professor: Derfor har overgangssummene tatt helt av

UEFA legger til at de ikke vil kommentere ytterligere før undersøkelsene er gjort ferdig.

Se Neymar herje:

PSG hentet Neymar fra Barcelona for over 2 milliarder kroner, mens Kylian Mbappé ble klar på overgangsmarkedets siste dag for rundt 1,66 milliarder kroner. Begge overgangene er tidenes dyreste.

Les også: Slik var sommervinduet

For å «lure» Financial Fair Play-regelverket har PSG og Monaco gjennomført overgangen som et lån denne sesongen med opsjon på kjøp senere. Neymar kjøpte seg også selv fri fra kontrakten hans med Barcelona.

PSGs formann Nasser Al-Khelaifi avviste at han var redd for FFP-regelverket for en måned tilbake.

– Fra dag en har vi hatt et bra samarbeid med UEFA og FFP. Til alle som tenker på FFP sier jeg, gå å ta en kaffe, vi er komfortable, sa Al-Khelaifi for en måned siden ifølge Daily Mail.

PSG la også ut en melding fredag hvor dem skriver at de er overrasket over granskningen.

– Med tilføyelsen av disse spillerne med et så høyt nivå kan klubben entre en ny fase i prosjektet med å bygge klubben som et verdensledende sports-franchise, skriver dem på egne nettsider.

Guardiola: Raser mot overgangsvinduet

FFP-reglene kom i 2010/2011-sesongen. Formålet er at reglene skal forhindre at klubber bruker penger som dem ikke tjener - noe som skal sikre langsiktig god økonomi for klubbene.

– Vi vil prøve å gi klubbene råd angående FFP, men om de ikke følger dem vil vi straffe dem, og vi vil straffe dem skikkelig, sa UEFA-president Aleksander Ceferin før helgen.

PSG må dermed dokumentere at de har inntekter til å gjennomføre disse overgangene. Antagelig må PSG også forklare hvordan inntektene har kommet inn.

PSG er eid av Qatar Sport Investment, som eies igjen av myndighetene i Qatar og deres olympiske komité. Bakmannen for alt er emiren av Qatar, Hamad bin Khalifa Al-Thani.

Sett dette? 12-åring kalt opp på Tysklands U16-landslag

UEFA kan straffe klubber med advarsler, bøter, poengtrekk, fratrekk av økonomiske gevinster, avslag på spillerregistreringer og diskvalifikasjon i verste fall.

Tidligere i sommer ble Porto straffet av FFP ved at de kun kan registrere 22 spillere til årets Mesterliga, mens resten av klubbene kan ta med seg 25 stykker. Dem fikk også en bot på 700.000 euro, ifølge Sky Sports.

I 2014/2015-sesongen fikk PSG og Manchester City kun ta med seg 21 spillere i Champions League som straff for å ha brutt FFP-rgelene.

FFP gransket Manchester City og PSG i våres også, men da gikk klubbene fri.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder