TUNG HØST: Stefan Johansen og Celtic har opplevd flere nedturer denne høsten. Ikke minst er det blitt to tap mot Molde og Tommy Høiland (i bakgrunnen). Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

«Utskjelt» Johansen forhandler om ny Celtic-kontrakt

Landslagsledelsen ikke bekymret

Agenten om kritikken: - Usaklig

LILLESTRØM (VG) Agent Tore Pedersen, selv mangeårig landslagsspiller, mener kritikken mot Stefan Johansen (24) i skotsk presse er usaklig.

  • Morten Stokstad

Den tidligere landslagsforsvareren har vært to ganger i Skottland den siste måneden for å forhandle med Celtic-ledelsen om ny kontrakt for landslagets midtbanesjef.

Les også: Mener Selnæs bør ta Johansens midtbaneplass

Ikke enige om ny kontrakt

Selv om Vardø-gutten har måttet tåle kritikk for sine prestasjoner denne høsten, er storklubben svært hissig på å få forlenget avtalen som går ut sommeren 2017.

– Celtic vil forlenge, men vi har ikke kommet til enighet ennå. Vi har ikke avsluttet forhandlingene. Vi er i dialog, så får vi ta det derfra, sier Tore Pedersen til VG.

I går kveld mistet Stefan Johansen landslagets første trening foran playoff-kampene mot Ungarn torsdag og søndag. Ifølge toppfotballsjef Nils Johan Semb ble både Johansen og Valon Berisha offer for flystreik på turen hjem til Norge.

Celtic, manager Ronny Deila og Johansen har fått mye kjeft i Skottland etter skuffende kamper i Europa mot blant annet Malmö og Molde, men landslagsledelsen er ikke bekymret for spilleren som kanskje har vært Per-Mathias Høgmos beste spiller de to siste årene.

Fått med deg denne? Kommentar: Johansen mer naturlig kaptein enn Skjelbred

Full tillit fra landslagsledelsen

– Jeg tenker at det er slik det skal være. Det går litt i bølger. Celtic har hatt en tøff periode, og Stefan er en sentral spiller der. Det er ikke unaturlig at han får høre det da, sier Per-Mathias Høgmo til VG.

TRENTE UTEN JOHANSEN: Per-Mathias Høgmo måtte klare seg uten Stefan Johansen og Valon Berisha på gårsdagens trening på Åråsen. Begge ble forsinket på grunn av flystreik. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Han er en ledertype i dette laget og har levert så det holder. Han var kjempegod for Norge i de avgjørende kampene mot Bulgaria og Kroatia. At det svinger litt i klubbfotballen, avhengig av hvordan laget gjør det, må man regne med, sier Semb.

Senest i søndagens seriekamp mot Ross County fikk Johansen høre det: «Han må tas ut av laget og bli bedt om å dra på ferie i fjorten dager», skrev Daily Record i sin liveoppdatering fra kampen. Dette er første gang Johansen møter motgang siden gjennombruddet for tre år siden.

Les også: Høgmos tre heteste

Mener Johansen er «på gang»

Tore Pedersen, som har sett Johansen flere ganger live denne høsten, beroliger fotballnasjonen Norge med tanke på nøkkelspillerens form.

– Jeg er sikkert inhabil, men han er på gang igjen. Mot Aberdeen leverte han ikke en eneste feilpasning i hele kampen, sier Pedersen.

Han sender en liten ørefik til de verste kritikerne i Skottland.

– De er usaklige. De gjør det på en måte slik at de prøver å ta Ronny (Deila) i samme slengen. De vet lite om skandinavisk fotball når de tror det å møte Molde eller Malmö er en «walk in the park». Stefan var helt outstanding i fjor. Da hjelper det ikke å være bra i år. Folk forventer at han skal herje. Gjøre som han vil hele tiden. Men han får tøffere behandling av motstanderne i Skottland denne sesongen. Han får mye mer oppmerksomhet, påpeker fotballagenten, som spilte 45 A-landskamper for Norge på 1990-tallet.

Les også: Vålerenga tar knallhardt oppgjør med pøblene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder