OMSTRIDT: Intervju med fotballdommer Sven-Erik Edvartsen i forbindelse med at han utviste LSK-spiller Frode Kippe i kampen mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen søndag. Fotografert i Kongsvinger. Foto: Frode Hansen VG

Hevder Edvartsen er ferdig i NFF-jobb – Elden avviser

Ifølge TV 2 er Svein-Erik Edvartsen ferdig som seksjonsleder i NFF. Samtidig hevder kanalen at han heller ikke dømmer toppfotball i 2018.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Situasjonen drøftes. Vi er inne i en prosess, sier NFF-generalsekretær Pål Bjerketvedt til TV 2, uten å bekrefte eller avkrefte TV-kanalens opplysninger.

Samtidig hevder TV 2 at Edvartsen ikke kommer tilbake som dommer neste sesong.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Grunnen hevdes å være måten han har opptrådt på mens han har hatt sommerferie og pappapermisjon de siste månedene.

– Det har jeg ikke noe kommentar til. Svein er ansatt som seksjonsleder i NFF og jeg har ikke lest saken til TV 2 heller, sier direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, til VG.

– Vi er i en dialog på juridisk nivå om fremtiden hans. Foreløpig er ikke noe avklart.

Elden: – Fått signaler om utkjøp

VG har foreløpig ikke lyktes å komme i kontakt med Svein-Erik Edvartsen, men på spørsmål om det stemmer at han er ferdig som seksjonsleder i NFF, svarer hans advokat John Christian Elden følgende:

– Nei.

– Har dere fått indikasjon på at han ikke er med som toppdommer i 2018?

– Nei.

– Har dere hørt om noe av dette før saken til TV 2 i dag?

– Vi har hørt signaler om at ledelsen ville kjøpe ham ut i juni, med et høyt pengebeløp, og fikk tilbud om full lønn ut 2018, men vi avslo det da Svein-Erik Edvartsen heller ville jobbe med fotball. Etter det har vi hverken fått eller bedt om nye tilbud. At arbeidsgiver ber om møter, betyr ikke at det er noen forhandlinger. Men vi stiller selvsagt opp.

VG+: Edvartsen snakker ut om dommerbråket

NFF kan bli nødt til å punge ut

Edvartsen gikk frivillig med på å å ta ett års pause som toppdommer i etterkant av konflikten tidligere i år. Dette kostet fotballforbundet rundt 700.000 kroner i kompensasjon.

Som VG omtalte 17. august, inneholder avtalen også et punkt som slår inn dersom han ikke får lov til å dømme i 2018:

Etter det VG forstår skal det ikke være snakk om like mye penger som i 2017 – men det handler likevel om flere hundre tusen kroner også denne gangen.

– I hvilken grad opplever dere dette som brudd på den avtalen som allerede var inngått?

– Vi kan ikke gjøre noe bare fordi TV 2 hevder noe anonymt, sier Elden.

– Hva tenker dere om denne nyheten?

– Det er svært spesielt med denne type lekkasjer fra det indre liv i NFF.

Anklaget for mobbing og trakassering

23. mars ble det kjent at Edvartsen ikke var satt opp til noen av kampene i første serierunde. Deretter pågikk en lengre konflikt, før det én måned senere ble hevdet at konflikten mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge var løst.

Det viste seg imidlertid å ikke stemme. 26. april skulle Edvartsen beklage seg overfor dommerkollegene i et møte på Gardermoen, men allerede dagen etter skrev dommerforeningen et brev til NFF hvor de ytret at de ikke ønsket å se Edvartsen som eliteseriedommer før situasjonen endret seg.

VG+: Svein-Erik Edvartsen: Fra sirkusdirektør til 25 år med ståhei

I starten av mai stod toppdommer Reidar Gundersen frem og fortalte om det han mente var mobbing og trakassering fra Svein-Erik Edvartsen:

«La seg flat» ni ganger på 25 minutter

Fire dager senere kom løsningen: Edvartsen dømmer ikke mer på toppnivå i 2017, men det ble hevdet at han kunne returnere i 2018.

I et TV 2-intervju 16. mai varslet Svein-Erik Edvartsen at han ville endre sin væremåte som følge av mobbeanklagene fra dommermiljøet.

I løpet av det 25 minutter lange intervjuet påpekte han hele ni ganger at han «legger seg flat».

– De tekstmeldingene som har kommet frem i mediene den siste tiden, er det selvfølgelig jeg som har sendt, og det er ingen grunn til å holde noen forsvarstale der. Det er bare å legge seg helt flat for at jeg sendte de meldingene. Det går ikke an å forsvare det, sa Edvartsen til TV 2.

Likevel får Edvartsen heller ikke dømme i lavere divisjoner, selv om 38-åringen hadde et håp om å få dømme fotball på lavere nivå denne sesongen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder