HAN-E-STOR: Blant Bodø/Glimt-supporterne kalles Hannes Halldorsson for Han-e-stor. Nå takker den islandske helten den norske klubben. Foto: DPA

Islands keeperhelt takker Bodø/Glimt

Halldorsson til VG: – Som å være midt i en Hollywood-film

NICE (VG) Bodø/Glimt-keeper Hannes Thor Halldorsson (32) jobbet som filmregissør for fire år siden. Nå befinner han seg midt oppi den aller fineste filmen selv.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg tror at hvis det hadde vært en Hollywood-film, så hadde det vært litt for utrolig, klisjeene hadde vært litt for store, sier den islandske landslagskeeperen til VG.

– Man kan si at vi lever i en Hollywood-film, det er et «underdog»-eventyr, en ganske typisk sportsfilm, man har sett en del sånne.

Bakgrunn: Mirakuløse Island slo England ut av EM

Han regisserte blant annet musikkvideoen til det islandske Grand Prix-bidraget i 2012. I ni år var hovedjobben hans å regissere filmer, oftest reklamefilmer, før han ble hentet til Brann. Senere var han i Sandnes Ulf, før nederlandske NEC Nijmegen hentet ham for et år siden.

Men klubben hentet inn en erstatter da han ble skadet etter ni seriekamper i fjor høst. Denne våren har Halldorsson spilt 12 seriekamper for Bodø/Glimt, på lån fra Nijmegen, som vil ha ham tilbake.

Les også: Merker knapt forskjell fra Tippeligaen

– Har du lært noe i Bodø/Glimt?

– Ja, det har jeg. Glimt har en god keepertrener, og man lærer noe nytt av hver eneste keepertrener. Bodø/Glimt har vært en veldig viktig periode og utvikling i karrieren min. Jeg føler at jeg har løftet meg. Sesongen har vært god. Jeg var fornøyd med det jeg hadde prestert så langt, og kom inn i dette mesterskapet med bra selvtillit, sier han, men rekker ikke å utdype hva han har lært, for pressesjefen sier at nå er det nok.

Den islandske bussen skal forlate Allianz Riviera, to og en halv time etter at triumfen over England.

Den «gode keepertreneren» i Bodø heter Jonas Kolstad og han snakker veldig pent om Hannes Halldorsson.

– En ekstremt seriøs utøver, en som kommer på trening hver dag og virkelig ønsker å bli bedre. Han har et utrolig bra fokus. Som keeper er han en veldig bra skuddstopper og han tar for seg i feltet. Han er en vinnerskalle av dimensjoner, sier Kolstad.

Kommentar: Århundrets vakreste fotballsagn

Den islandske målvakten har hatt et meget godt mesterskap, bortsett fra en nesten-ulykke mot Østerrike.

– Hva tror du han mener at han har lært i Glimt?

– Det vet jeg ikke helt, men vi har jobbet mye med posisjonering og kroppsstilling i feltarbeidet. Det var han i gang med da han kom til oss, og vi har videreutviklet det. Og jeg ser klar forskjell på hvordan han opptrer i feltet nå, kontra kvalik-kampene til Island.

Det var litt tilfeldig at keeperen havnet i Bodø. Halldorsson trengte spilletid, Glimt trengte en keeper til.

– Vi kom over at han var tilgjengelig, og det ble en perfekt «match» for begge parter, sier Kolstad.

Blant dagens «snakkiser»: Britisk avisforside får tyn

Leieavtalen går ut 18. juli, og alt tyder på at han da drar tilbake til Nederland. Glimt trodde Halldorsson skulle få tre kamper til, men den neste mot Rosenborg går ut. Bodø/Glimt-keeperen skal isteden spille EM-kvartfinale mot Frankrike.

– Vi ønsker ham all mulig lykke til. Han er en «late bloomer» jeg ønsker alt godt, sier Jonas Kolstad, som ringer opp igjen for å understreke følgende:

– Det er veldig hyggelig at Hannes sier at han har utviklet seg hos oss, og for meg personlig er det kjempeartig å høre. Vi gleder oss med hans suksess, både klubben og byen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder