GLISER: Haugesunds trener Andrea Loberto kunne ikke drømt om en bedre start som vikartrener etter Mark Dempsey i Haugesund. Viking ble slått hele 4-1 på hjemmebane. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Drømmestart for Loberto

HAUGESUND (VG) (Haugesund - Viking 4-1) Andrea Loberto fikk en drømmestart som vikartrener etter Mark Dempseys sjokkerende exit tidligere i uken. Han nekter imidlertid å si om han ønsker jobben permanent.

 • Øyvind Jacobsen
 • Hans-Kristian Rangnes

Artikkelen er over tre år gammel

Haugesund kjørte fullstendig over Viking og vant til slutt hele 4-1. Flere keeper- og forsvarstabber preget kampen.

– Vi fightet oss inn i kampen. Det var ikke alt som fungerte, men etter 2-1-scoringen min overtok vi kampen helt, sier målscorer Alexander Ståløs til VG.

Han får neppe kreditert 2-1-scoringen slik han hevder, for Tor Arne Andreassen sier han hadde en fot på ballen før den gikk i mål, men 3-1-scoringen tilhørte Stølås.

– Jeg skal sjekke de videobildene nøye, sier Stølås og gliser.

Midlertidig trener Andrea Loberto var i likhet med spillerne sine - strålende fornøyd.

– Jeg var spent før kampen. Ikke nervøs. Jeg jobbet etter de planene Mark Dempsey og jeg la på mandag. Jeg endret ikke på noe. Spillerne ble mer aggressive etter pause, og da vant vi greit, selv om 4-1 var i overkant av mine forventinger, sier Loberto.

Det har vært noen dager med fokus på andre ting enn fotballen etter at Mark Dempsey sa opp sin stilling som hovedtrener for klubben før han beskyldte sportssjef Jostein Grindhaug for å stenge han ute.

Loberto sier han har hatt et svært godt forhold til Dempsey. De to var enige i det meste om fotballen, og pleide nær kontakt også utenom jobben. Loberto vil ikke si om han ønsker å overta som hovedtrener i Haugesund - om han skulle få tilbudet.

– Klart det frister å bli hovedtrener i Tippeligaen på generelt grunnlag, men jeg vil ikke kommentere om jeg ønsker jobben her.

– Mark Dempsey hadde et dårlig forhold til ham. Hvilket forhold har du til sportsjef Jostein Grindhaug?

– Eh. Jeg har et helt ok forhold til ham. Jeg har ikke hatt så mye å gjøre med ham direkte. Mer vil jeg ikke si.

– Er du interessert i å ha ham som overordnet om du blir tilbudt jobben?

- Det har jeg ikke noen kommentar til.

Med ekstrener Dempsey på Stord for å se 2.divisjonsfotball mellom Stord og Vidar etter å ha trukket seg som trener tidligere i uken, var det litt av en utfordring vikartrener Andrea Loberto sto overfor. Lokaloppgjør mot Tippeligaens beste bortelag.

Bare etter 11 minutters spill havnet de borteglade gjestene i ledelsen. Og den scoringen var ekstra sur for hjemmefansen. Haugesund-gutten Michael Haukås som ikke fikk kontrakt med FKH, og siden havnet i Stavanger, fikk plutselig stå alene i feltet og beinet ballen i mål etter grusomt forsvarsspill av FKH-kaptein William Ekong.

LES OGSÅ: Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

Se kampsammendraget i sportsnyhetene:

Kritisert

Haukås var sparsommelig med jubelen etter scoringen, men den nettkjenningen trengte midtbanespilleren som har fått mye kritikk også i Stavanger.

Det tok bare fire minutter for haugesunderne å komme over skuffelsen. Da var det Viking som serverte en gavepakke til vertene. Claes Kronberg sendte rett og slett FKH-toppscorer Torbjørn Agdestein alene gjennom med Karol Mets. Sistnevnte ble fintet ned på rumpa, og spissen med erfaring fra britisk fotball var iskald da han satte ballen forbi Iven Austbø ti sin Tippeligascoring nummer åtte for året.

– Deilig å få scoringen, men det var en virkelig gavepakke fra Viking. Vi trengte denne seieren, sier Agdestein, som hadde et spesielt forhold til Mark Dempsey.

– Det var på mange måter han som hentet meg, og i alle fall ga meg tillit, sier Agdestein, som likevel tror livet går fint videre for både ham og FK Haugesund uten Dempsey.

Like etter tabbet Viking seg ut igjen, denne gang ved Björn Daniel Sverrisson. Viking unngikk imidlertid både scoring imot og straffespark i duellen hvor Roy Miljeteig ikke fikk avsluttet.

LES OGSÅ: Grindhaug varsler svar på kritikk

Kjemperedning

Kampen roet seg betraktelig etter pause, men gjestene fra Stavanger var nære å ta ledelsen da Björn Daniel Sverrisson og Patrick Pedersen fikk en stor dobbelsjanse, men keeper Bråtveit og oppofrende forsvarsspillere hindret Viking-ledelse.

Trener Loberto satte så inn debutant Liban Abdi, men det var to lokale gutter som var i hovedrollene da Haugesund tok ledelsen med 20 minutter igjen å spille. Alexander Stølås sendte avgårde et prosjektil fra knappe 16-meter, ballen var så vidt borti Tor Arne Andreassen og gikk i nettet bak en blokkert Viking-keeper.

Like etter var sikten til Austbø langt bedre. Et rimelig løst innlegg fra samme Alexander Stølas fra sidelinjen 15 meter inn på Vikings halvdel gikk gjennom hele 16-meteren og inn bak en forfjamset Austbø. Plutselig var hjemmelaget på vei mot tre poeng - og mye takket være hjelp av Viking.

Turbulent uke

Så, fem minutter før slutt fikk nyankomne Liban Abdi presentere seg. Karol Mets bommet grovt på en pasning i retning Abdi. 27-åringen stormet mot Vikings mål, og banket ballen bak Austbø. Ydmykelsen var komplett for gjestene.

– Vi var faktisk nære å få med oss noe herfra. Björn Daniel Sverrisson har en stor sjanse på 1-1, men når Haugesund får scoringen sin i 2.omgang, er det fullstendig stopp for oss, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Han innrømmer at Viking mangler offensivt skyts nok til å være et stabilt topplag.

– Vi har vært veldig avhengige av Suleiman Abdullahi som ble solgt til Tyskland og Samuel Adegbenro som var suspendert i dag. Sånn er det bare, sier Jonevret.

I feiringen etter 4-1 lettet Liban Abdi på drakten og viste en t-skjorte der det står «ukjent» på. Han ville ikke si noe mer om feiringen etter kampen.

– De som vet, de vet. Jeg kommer alltid til å være ukjent, sier Abdi til TV 2.

Lettelsen var stor hos vertene som har opplevd en turbulent uke, hvor supporterne har bedt om klubbledelsens avgang, blant annet.

Klokken 1830 skal Jostein Grindhaug fortelle sin versjon om de siste dagers hendelser i Haugesund.

Les også

 1. Grindhaug varsler svar på kritikk

  Klokken 18.30 i dag har Haugesund-sportssjef Jostein Grindhaug innkalt til pressekonferanse for å forklare sin versjon…
 2. Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

  Etter en suksessrik vårsesong har engelskmannen Mark Dempsey (52) trukket seg som trener for FK Haugesund.
 3. Keita endte bortetørken da Godset festet grepet om bronsen

  (Viking-Strømsgodset 0-1) I 79 minutter skrek «bronsekampen» mellom Viking og Strømsgodset på mål.
 4. Start-marerittet fortsetter - 364 dager siden forrige seier

  (Haugesund - Start 2-1) 4. juli 2015. Det er datoen Start sist vant en fotballkamp i Tippeligaen.
 5. Mark Dempsey sang seg til lønnsforhøyelse fra Alex Ferguson

  HAUGESUND (VG) Han har sunget solo på julebordet til Sir Alex Ferguson og mener Molde-suksessen er tett forbundet med en…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. FK Haugesund
 3. Viking FK

Flere artikler

 1. Grindhaug varsler svar på kritikk

 2. Grindhaug: Ser fortsatt på Dempsey som en venn

 3. Dempsey møtte Grindhaug: – Svært følelsesladet

 4. Scheie om Dempsey-avgangen: - Først og fremst veldig trist for Haugesund

 5. Dempsey sier han hadde store samarbeidsproblemer med Grindhaug

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder