Pogba leverte i første kamp

Hangeland: – Zlatan har bestemt seg for å være leder

GODE KAMERATER: Mye tydet på at Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic har blitt gode venner både på og utenfor gressteppet på Old Trafford. Sistnevnte scoret to, mens Pogba viste glimt av kvalitet i sin første kamp etter overgangen fra Juventus. Foto: Oli Scarff AFP

Nytt Zlatan-show i sentrum for Pogba-debut

(Manchester United - Southampton 2-0) Kameralinsene var rettet mot Paul Pogba før kampstart. Franskmannen innfridde, men det var en svenske som nok en gang stilte seg midt i begivenhetenes sentrum.

 • Even Braastad

Artikkelen er over tre år gammel

Som i Premier League-debuten mot Bournemouth forrige helg, og som da han sikret Mourinhos første trofé som United-manager mot Leicester i Community Shield helgen før det, scoret Zlatan Ibrahimovic for Manchester United.

Men til forskjell fra tidligere: Fredag kveld kunne svensken juble for to scoringer.

Sett denne? Mourinho: – Zlatan sier til materialforvalteren: «Gi Gud et håndkle»

Zlatan avbrøt Pogbas intervju

Til Sky etter kampen var Zlatan diplomatisk i sine uttalelser.

– Om laget gjør det bra, gjør enkeltspillerne det bra. Jeg prøver å gjøre det jeg best på, det er å hjelpe laget mitt med å skape sjanser og score mål. To kamper, to seiere. Vi blir bedre og bedre. Den mentale biten er viktig, ikke bare det fysisk.

Vi fulgte kampen live her

Da Pogba ved Zlatans side fikk spørsmål om han burde scoret mot slutten av kampen, var Zlatan rask med å avbryte franskmannen.

– Vel, jeg, begynte Pogba nølende før Zlatan overtok spørsmålet.

– Han burde ha sentret, sa Zlatan, før han sendte et lurt blikk til franskmannen og begge brøt ut i latter.

Smile kunne han gjøre med god samvittighet.

KONG-ZLATAN: Zlatan har spilt fem kamper for Manchester United. Han står med like mange scoringer. Tre av de på de to siste kampene i Premier League. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Etter 36 minutter var det svenske fenomenet akkurat der han skulle. Innlegget fra United-kaptein Wayne Rooney var presist, men langt fra ferdigscoret. I duellen med José Fonte fikk Zlatan Ibrahimovic den portugisiske kraftpakken til å virke som en liten gutt da svensken steg til værs.

Med kraft og presisjon stanget Zlatan inn 1-0 fra sju meter.

Sett denne? Liverpool-supporterens brutale 40-årsgave

Stamsø Møller: – Premier League må tilpasse seg Zlatan

I TV 2-studioet i pausen hyllet Simen Stamsø Møller først scoringen, før han kom med et stikk til Zlatan-skeptikerne som mumlet om svenskens duellstyrke før årets sesong.

– Det har vært mye prat om at Zlatan må tilpasse seg stopperne i Premier League, men jeg har lyst til å snu på det. Stopperne i Premier League må tilpasse seg Zlatan.

Første runde oppsummert: Zlatan-hyllest, Moreno-slakt og Diomandes absurde mål

Om det første målet var preget av kraft og presisjon, jobbet Zlatan mindre for sin andre scoring for kvelden. Luke Shaw stormet inn i boks, gikk i bakken og skaffet Manchester United straffespark.

Zlatan gikk rolig frem og hamret 2-0-scoringen kontant ned i venstre hjørne.

Analyse av serieåpningen: Wenger er rundens største taper

Skrekkstart ble til god Pogba-debut

– Paul er tilbake i sitt hjem. Det er mange nye, og det er som et stort puslespill hvor bitene må passe sammen, sa Zlatan om nykommerne i klubben.

– Jeg var fornøyd med ham. Offensivt og defensivt, jeg syns han spilte en god kamp, sa manager José Mourinho om sin nye midtbanemann.

For det store samtaleemnet før kampen var 23-åringen Paul Pogbas re-debut i rødt for Manchester United etter milliardovergangen fra Juventus i sommer. Franskmannens første involvering var et unødvendig balltap midt på banen. Derfra og ut spilte imidlertid Uniteds nye nummer seks med stinn av selvtillit i tospann med Marouane Fellaini defensivt på midtbanen i 4-2-3-1.

Saken fortsetter under bildet

GOD: Pogba viste frem mye av det han kan bidra med for Manchester United i sin første kamp i rødt. Foto: Jason Cairnduff Reuters

– Det har handlet om to ord for Pogba: kontroll og overblikk. Han har de greiene med seg. Han går inn i United og spiller på samme måte som han har gjort i Juventus de siste årene, sa Simen Stamsø Møller i sin oppsummering i pausen for TV 2.

Les også: Mener United betalte for mye for Pogba

Pogba byttet på å lete etter Zlatan helt på topp med presise langpasninger, og spille opp Mata i føttene i mellomrommet. Da han i tillegg krydret det med solid tilstedeværelse i defensive dueller og fartsøkninger med ball i beinene offensivt, virket det som Old Trafford-publikummet var fornøyd med sin nyervervelse.

Fornøyde har de all grunn til å være. Etter to kamper har «De røde djevlene» seks av seks poeng, og underholdningsverdien har utvilsomt økt i kraftfull takt med sommerens utskiftninger.

Ekspertenes dom: Her er de beste kjøpene i Premier League

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33292272254789
2Manchester City33213981344766
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Zlatan Ibrahimovic
 4. Southampton FC

Flere artikler

 1. Ekspertene vurderer: Slik bør du sette opp United-laget, Mourinho

 2. Mener United betalte for mye for Pogba: – Han overbeviste ikke i EM

 3. Derfor har ikke Pogba lyktes

 4. Mourinho: – Zlatan sier til materialforvalteren: «Gi Gud et håndkle»

 5. Mourinho slår tilbake – mener Pogba-kjøpet ikke er størst i Premier League

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder