OMSTRIDT: Irlands assistentrener Roy Keane slutter ikke å underholde med sine meninger. Her er han avbildet i oppvarmingen til privatkampen Irland-Slovakia i vår. Foto: Paul Faith Afp

Roy Keane: - Ville ha sparket til Hazard

Belgia og Irland jakter på sin første seier

Her er lørdagens oddstips

Det er en grunn til at Irlands assistenttrener Roy Keane (44) blir invitert til TV-studioer eller pressekonferanser. Han slenger alltid en melding eller vittighet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Irland burde strengt tatt ha vunnet over Sverige mandag, men endte opp med 1-1, mens Belgia presterte langt under pari mot et strukturert Italia og røk 0-2. Slik er det litt press på begge lag før lørdagens match.

– Press? Det er derfor vi er her. Det føles bra, sa Roy Keane på torsdagens pressekonferanse, ifølge Daily Mail.

Det var som TV-ekspert ITVs Champions League-studio i februar at frittalende Keane gjøv løs Chelseas belgier Eden Hazard og kalte ham en «bortskjemt unge» og advarte at han ville ha «sparket ham opp og ned på treningene» hvis de var lagkamerater fordi Hazard på den tiden angivelig fisket etter en overgang til Paris Saint-Germain.

VGs oddstips er nå på Facebook – sjekk ut siden vår her!

Så, Roy, hva er dine tanker om vidunderbarnet Hazard nå som han kan stoppe Irlands sjanser til å komme til åttedelsfinalen, undret pressekorpset.

– Det der var intet personlig. Han er talentfull gutt. Jeg skulle ønsket han spilte på vårt lag, parerte Keane, og fortsatte:

– Men hvis jeg hadde spilt med en fyr uansett om det var i Nottingham, Rockmount eller Cobh som konstant snakket om å forlate klubben ville jeg ha sparket til ham på treningene, svarte den tidligere Man.Utd.-midtbanestjernen, før han la til på klassisk vis:

– Egentlig gjorde jeg det med de fleste spillerne - også de som ikke ønsket å forlate klubben.

Keane svarte direkte og villig på en haug med ulike tema. Et var om det er et alternativ å markere Hazard ut av kampen:

– Nei, den tiden er nok over. Folk setter ikke en gang frimerke på Cristiano Ronaldo lenger.

Om Belgias og Manchester Uniteds Marouane Fellaini:

– Jeg synes han har fått ufortjent mye kritikk. Han har ikke vært så aller verst, og han har tross alt scoret noen viktige mål. Om noe burde kritikken vært mer rettet mot de mer erfarne Man.Utd.-spillerne som ikke hjalp hverken ham eller den nye manageren.

Om FIFA-rankingen - der Belgia er på 2.plass:

– Jeg skjønner meg ikke på hvordan man regner ut UEFA eller FIFA-rankinger. Men det er ikke slik at man går ut på banen og tenker på en ranking. Man tenker bare på sitt eget spill.

Og da en belgisk journalist lurte på om Irland er favoritter i kampen, svarte Keane med vantro:

– Prøver du å antyde at Irland er favoritter på lørdag? Har du drukket?

Til kampen så er det ingen tvil om at Belgia er bakpå etter mandagens bleke innsats. Og slik er det trolig duket for at noen spillere blir vraket. Spesielt Axel Witsel (mb) og kanskje Romelu Lukaku (a) kan ligge tynt an når det gjelder å få starte. Både Eden Hazard (mb) og Kevin De Bruyne (a) har pådratt seg skavanker, men blir ventelig klare.

For Irlands del blir neppe Jonathan Walters (a) friskmeldt i tide. Det åpner for at Robbie Keane (a) får komme inn.

Besøk vår helt nye oddsside Tipster, og få daglige oddstips

Belgia står uten tap på seks seneste innbyrdes, men ta med at lagene ikke har møtt hverandre siden 1997. Vi er ikke veldig begeistret for Belgia-odds til 1,58 i et EM-sluttspill med så mange jevne kamper. Men det er det vi har. Spillestopp er kl. 14.55 og TV2 viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder