UVENTET HELT: Martin Kelly feirer sin første scoring på over fire år. Dermed sendte han Tottenham ut av FA-cupen.
UVENTET HELT: Martin Kelly feirer sin første scoring på over fire år. Dermed sendte han Tottenham ut av FA-cupen. Foto: IAN KINGTON , AFP

Sjeldent backmål sendte Tottenham ut av FA-cupen

FOTBALL

(Tottenham – Crystal Palace 0-1) Høyrebacken Martin Kelly (25) hadde ikke scoret mål på 1545 dager. Så sendte han høytflyvende Tottenham ut av FA-cupen.

Publisert: Oppdatert: 21.02.16 18:42

Det var litt bakvendtland-tendenser på White Hart Lane søndag ettermiddag. Tottenham, andreplassen i Premier League som har scoret på bestilling og levert gnistrende angrepsfotball de siste ukene, maktet ikke å presse ballen over målstreken hjemme mot Crystal Palace. Dette til tross for en endeløs rekke med store målsjanser.

– Hvis man ser på kampen så spilte vi best, men man må score. Det er vanskelig å forklare, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino ifølge BBC.

Sjansesløsingen ble nesten komisk et øyeblikk da en Dele Alli-avslutning gikk i den ene stolpen, trillet langs målstreken, traff den andre stolpen og ble klarert av en Crystal Palace-forsvarer.

Gjestene, derimot, tok godt vare på en av de få sjansene de fikk. Høyreback Martin Kelly fosset frem på høyrekanten og banket ballen i vinkelen fra skrått hold på overtid i første omgang. Den tidligere Liverpool-backen hadde ikke scoret på 1545 dager – siden en scoring for Liverpool borte mot Chelsea i november 2011.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

Hyller Zaha: – En av de beste i landet

Ettersom Dele Alli, Harry Kane og resten av Tottenham-stjernene sviktet gang på gang foran mål, er det Crystal Palace som går videre fra den femte FA-cuprunden.

– Det er en seier som vi har gjort oss fortjent til på treningsfeltet. Ingen har vunnet cupen før uten litt flaks. Vi har slått tre Premier League-lag for å komme oss hit. Vi håper trekningen er snill mot oss, sier Crystal Palace-manager Alan Pardew ifølge BBC.

Han skrøt uhemmet av sin kantspiller Wilfried Zaha, som var avgjørende da han gjorde alt forarbeidet før scoringen til Kelly.

– Han må ha en sjanse til å bli tatt ut til EM. Han er en av de beste i landet til å drible seg forbi motstandere og åpne opp forsvar, sier Pardew.

– Vi har et crazy kampprogram

Men med tanke på det voldsomt tette kampprogrammet til Tottenham, som hittil konkurrerte på tre fronter, er det neppe dårlige nyheter for London-lagets gullsjanser i Premier League.

– Det er en tøff periode foran oss. Vi har et crazy kampprogram, men nå må vi se fremover og gjøre oss klare til torsdag (returkamp mot Fiorentina i Europa League), sier Pochettino.

Crystal Palace er i FA-cupens kvartfinale for første gang på 21 år.

LEST DENNE? Tottenham-sjefen tvang spillerne til å gå på glødende kull!

Saken oppdateres!Her kan du lese mer om