Sjögren er kvinnelandslagets nye trener

ULLEVAAL/OSLO (VG) Martin Sjögren (39) skal lede det norske kvinnelandslaget i fotball, og starter umiddelbart med å forberede laget til sommerens EM-sluttspill.

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg har jobbet med damefotball i 13 år. Først i Malmö og deretter i Linköping. Jeg har fulgt internasjonal damefotball tett de siste ti årene. Jeg har vært og sett alle store mesterskap, og lagene jeg har trent har stort sett bestått av landslagsspillere. Jeg har ganske god kontroll på det norske landslaget også, sier Sjögren.

Mykjåland om trenerjakten: – Bør stilles større krav enn J19-erfaring

39-åringen har hatt stor suksess i svensk klubbfotball der han har ledet både Malmö og Linköping til seriegull.

– Jeg skal sette meg dypere inn i laget den nærmeste tiden. Ser man på aldersstrukturen er det en interessant ung generasjon der noen allerede er store stjerner i Europa. Samtidig er det flere unge på vei opp. Jeg tror Norge har fremtiden foran seg

Sjögren hadde ett år igjen av kontrakten med Linköping som gikk til topps denne sesongen uten at laget tapte en eneste kamp i serien.

– Det har vi nå løst med Linköping, og vi vil takke den svenske klubben for gode forhandlinger, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb på dagens pressekonferanse.

– Det har væt mange gode kandidater. Vi står igjen med den sterkeste, la Semb til om ansettelsesprosessen.

Nils Lexerød og Monica Knudsen var de heteste kandidatene til jobben etter at Roger Finjord i september ble fjernet som landslagstrener.

Ønsket ikke å snakke om Knudsen

Fotballpresident Terje Svendsen snakket om mange gode kandidater, men ikke om navn da VG spurte om intervjuprosessen.

– Det har vært en grundig prosess med mange gode kandidater.

Monica Knudsen ble nevnt av mange?

– Vi hadde mange gode kandidater, hvor vi endte opp med Martin.

Var Monica Knudsen en av dem?

– Jeg kan ikke kommentere enkeltnavn, men vi hadde mange gode kandidater og er veldig fornøyd med at Martin står her nå, avsluttet fotballpresidenten.

Knudsen bekrefter på sin side at hun er vært i samtaler med NFF.

Les også: Finjord ferdig: Føler han har manglet tillit

– Det var jo litt overraskende at det ble Sjögren ettersom det er et navn som ikke har vært fremme før. Det er et spennende valg, selv om jeg ikke kjenner noe til hva han står for som trener. Det blir spennende å se hvordan dette går, sier Knudsen til VG.

– Jeg har jo vært i samtaler med NFF om jobben, og det har vært en grei prosess. Jeg skjønte at det ikke lå an til å bli meg i og med at det ikke har vært dialog de siste dagene og det nærmet seg en avgjørelse, sier Knudsen som ledet LSK til tre strake «The Double».

Nå skal hun jobbe på NTG Bærum og samarbeide med tidligere landslagsspiller Dan Eggen i NFF om utdanning av trenere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder