Fotballpresidenten åpner for Semb som midlertidig landslagssjef

ULLEVAAL (VG) 13 år etter at han sluttet som norsk landslagssjef kan det vær aktuelt å gjeninsette Nils Johan Semb i et comeback mot Nord-Irland 26. mars neste år.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hvis Norges Fotballforbund ikke får på plass den langsiktige løsningen før den neste VM-kvalifiseringskampen, må en midlertidig sjef lede Norge i Belfast.

Les også: Solbakken: – En ære å trene sitt land

Svendsen: – Ikke noen dum tanke

Fotballpresident Terje Svendsen bekrefter overfor VG at en «caretaker»-løsning er diskutert i ansettelsesutvalget, som består av presidenten selv, toppfotballsjef Nils Johan Semb, visepresident Bjarne Berntsen og konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad.

– Prosessen vil vise om det er aktuelt. Jeg vil ikke utelukke noe nå, sier Svendsen etter å ha gitt norske sportsmedier en tilstandsrapport om norsk fotball på Ullevaal stadion torsdag ettermiddag.

– Kan Nils Johan Semb være aktuell for en sånn jobb?

– Det har vi heller ikke vurdert, men det er faktisk ikke noen dum tanke, svarer fotballpresidenten.

Etter at VG publiserte denne artikkelen, ønsker Terje Svendsen gjennom kommunikasjonssjef Yngve Haavik å presisere følgende:

– NFF søker først og fremst en langsiktig løsning fra dag én, men på spørsmål fra VG ville jeg ikke utelukke en midlertidig løsning. Når det gjelder Semb, så svarte jeg med glimt i øyet da VG lanserte hans navn. Ser at det kan tolkes på flere måter. Men for å presisere: Nils Johan Semb har det operative ansvaret i prosessen med å rekruttere ny landslagssjef, melder Svendsen.

Les også: Hans Erik Ødegaard snakker ut om «Football Leaks»

Artikkelen fortsetter under bildet.

COMEBACK? Fotballpresident Terje Svendsen (t.h) åpner for at Nils Johan Semb kan bli en midlertidig løsning som landslagssjef frem til den langsiktige løsningen er på plass. Her er de to NFF-lederne i forbindelse med en kvinnelandskamp i Ulsteinvik i høst. Foto: Jostein Magnussen VG

Les også: Disse kan overta etter Høgmo

Samtidig svarer han «nei» på spørsmål om NFF har rettet en formell henvendelse til FC København, der den mest opplagte norske kandidaten – Ståle Solbakken – er under kontrakt frem til sommeren 2018.

– Du forstår helt at vi kan ikke kommentere enkelttiltak og hva vi gjør med kandidater. Vi har ikke gjort noe som helst når det gjelder å snakke og diskutere med kandidater ennå. Vi befinner oss i en kartleggingsfase, opplyser Svendsen.

Les også: Høgmo ferdig som landslagssjef – sikret lønn ut 2017

Semb vil ikke kommentere eget kandidatur

Overfor VG ønsker ikke Nils Johan Semb å kommentere hvilke navn som er aktuelle som Per-Mathias Høgmos ersattere. Han vil heller ikke svare på spørsmålet om han er villig til å lede Norge mot Nord-Irland i påvente av at den permanente arvtageren har begynt i jobben.

– Det er helt uaktuelt å kommentere navn i den sonderingsfasen vi er i nå. Min oppgave er å finne en oversikt over aktuelle kandidater. Det kommer også til å være jobben i en tid fremover, sier Semb.

Les også: Høgmos etterlønn vekker reaksjoner

Toppfotballsjefen ønsker heller ikke å si noe om han har intervjuet eller snakket med potensielle erstattere.

– Jeg vil ikke gå inn på prosessen og navn og de tingene der. Vi er i en sonderingssituasjon og da gjør man de sonderingene som skal til, med ulik metodikk.

– Hvor stort felt med kandidater har dere?

– Antallet kan jeg ikke si noe om, svarer Semb.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Les også: Ingen hjelp til Ståle Solbakken

I 2000 ledet han Norge til nasjonens eneste EM-sluttspill i fotball for menn. Da Norge mislyktes med å kvalifisere seg til de to påfølgende sluttspillene, valgte vestfoldingen å gå av høsten 2003.

Statistikken som A-landslagssjef var sterk: På 68 kamper ble det 29 seirer, 21 uavgjorte og 18 tap. Målforskjell: 89-61.

Les også: Prosjekt Høgmo kostet 99,3 millioner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder