ETTERFORSKER KAMP: Søndagens kamp mellom Rayo Vallecano og Real Sociedad er under etterforskning. Bildet er fra en kamp mellon lagene i 2013. Foto: Pierre-philippe Marcou Afp

- Flere La Liga-kamper under etterforskning for kampfiksing

En kamp mellom Rayo Vallecano og Real Sociedad i La Liga etterforskes etter påstander om kampfiksing. Et samlet Rayo Vallecano-lag bedyrer sin uskyld.

Publisert:

Søndag vant Real Sociedad 2-1 over Rayo Vallecano, en kamp som ligapresident Javier Tebas sier de vil se nærmere på, melder NTB.

Tebas sier ligaen har bestemt seg for å starte en etterforskning på bakgrunn av «unormal» aktivitet på bettingmarkedet i forbindelse med kampen. Det skal også være rykter om en krangel mellom spillere ved pause.

ÉN RUNDE IGJEN: To lag kniver om La Liga-gullet

Rayo Vallecano avviser imidlertid påstandene på det sterkeste. På en pressekonferanse fredag stilte samtlige spillere opp sammen med klubbpresidenten og treneren.

– Vi har ingenting å skjule. Etterforsk i vei, var budskapet til den samlede troppen ifølge AS.

– Dette er ikke bra for oss, for klubben eller for ligaen. Jeg vet ikke hvem som vil skade Rayo, men dette er sterke beskyldninger, sier spiller Roberto Trashorras.

DRILLO: - Atlético er nærmest det jeg står for

Rayo Vallecano må slå nedrykksklare Levante søndag, og håpe på de riktige resultatene i andre kamper for å unngå nedrykk. Real Sociedad ligger trygt midt på tabellen før siste serierunde.

Også kampen mellom Granada og Las Palmas, spilt 30. april, er i søkelyset til det spanske forbundet, skriver AS. Der snudde et nedryksstruet Granada 0-2 til 3-2, før de i forrige serierunde sikret fornyet La Liga-spill ved å slå Sevilla 4-1 på bortebane.

At hjemmesterke Sevilla tapte med 1-4, var noe Rayos egen klubbpresident karakteriserte som «et svært unormalt resultat». (NTB/VG)

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder