Rosenborg er seriemester for 24. gang: – Nå vil vi raske med oss alt

Vinner mesterskapet rekordtidlig

Solskjær gratulerte Ingebrigtsen med rødvin

MOLDE (VG) (Molde-Rosenborg 1-3) Rosenborg-spillerne spretter champagnen på Aker stadion. Trønderne er seriemester for 24. gang siden 1967. Nå skal de kjøre buss hjem til Trondheim.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Sebastian Langvik-Hansen
 • Thor-Erik Claussen
 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over tre år gammel

Pål André Helland, som fikk kritikk for for at han sang «hater Molde by» på fjorårets gullfeiring, sier med glimt i øyet: – På festen i natt skal jeg synge «elsker Trondheim by».

– Det er spesielt å ta gullet på hjemmebanen til erkerivalen, sa Helland til TV2 i Molde. Han plantet RBK-flagget i midtsirkelen på Aker stadion.

Han gliste og lo i pressesonen etter kampen. Det var det flere i RBK-farger som gjorde. Kåre Ingebrigtsen fikk en overraskende gave fra Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter et seriegullet var klart.

– Jeg fikk en flaske rødvin av Ole Gunnar. Det var en fantastisk gest av han, og den skal jeg nyte på vei hjem til Trondheim nå, sier Kåre Ingebrigtsen.

Like ved siden av Ingebrigtsen, som har vunnet tre titler på to år (to seriegull og et cupmesterskap) sto Mike Jensen. Banens gigant med to herlige scoringer. To minutter før slutt feide dansken inn 3-1. Det markerte en fabelaktig 2. omgang av trønderne. Og et overlegent seriegull fem runder før slutt.

– Det er ikke så viktig for meg at vi vinner nettopp her i Molde. Det viktigste for meg er at gullet kommer til Trondheim, og at pokalen står i skapet på Lerkendal, sier Mike Jensen.

VG live: Vi fulgte kampen direkte.

– Nå må vi gå etter rekorder. Vi har mye å spille for fortsatt, sa kaptein Mike Jensen. Samtlige RBK-mål ble satt inn av dansker. Kapteinen gjorde selv to, mens Christian Gytkjær hadde ett. Men det var nok hans enkleste.

– Helt likegyldig om det er enkelt gjort. Og nå går jeg for over 20 mål hvis jeg kan fortsette som i det siste, sier Gytkjær.

Trønderne har aldri vunnet pokalen så tidlig som i år etter at det ble 16 lag i vår øverste divisjon. I 2009 – også da i Molde – reiste de hjem med gull 27. september. Den rekorden slo mannskapet til Kåre Ingebrigtsen med tre dager.

JUBEL: Mike Jensen gratuleres av Pål André Helland. Bak Jonas Svensson og til høyre Jørgen Skjelvik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Med fem kamper igjen å spille er det flere rekorder å slå. Blant annet rekordpoengsummen til Molde på 71 poeng da de ble seriemester i 2014. RBK er ni poeng unna rekorden med muligheter for å hente maksimalt 15 poeng.

VG+ Opprøret som gjorde Nils Arne Eggen til en legende

– Vi skal prøve å raske med oss det vi kan raske med oss, sa Kåre Ingebrigtsen til TV2 etterpå.

Med det mener han både å vinne resten av ligakampene, gå til cupfinalen og ta «the double».

Etter 62 minutter var alt avgjort på Aker Stadion i kveld. Et lureskudd fra Pål André Helland traff stolpen. På returballen klønet både MFK-keeper Ethan Horvath og midtstopper Stian Gregersen. Men Tippeligaens toppscorer, Christian Gytkjær nølte ikke, og puffet ballen i mål omtrent på målstreken. Det var danskens 18 scoring på 25 seriekamper.

Les også: Slik kom RBK seg til semifinalen på straffekonk

Rosenborg virket ikke klar for gullfest de første 45 minuttene. Molde var det klart beste laget. Tydelig inspirert av det anstrengte forholdet til trønderne tok de tak i matchen fra første sekund.

At det bare sto 1–0 kan RBK takke André Hansen for. Keeperen som var tilbake etter et langvarig skadeavbrekk siden i sommer (2. juli mot Bodø Gimt) serverte keeperspill i toppklasse.

Etter fire minutter fikk han hånden på avslutningen til Björn Bergmann Sigurdarson. Etter 18 minutter fikk han fingertuppene på et suser fra 17 meter fra den samme Sigurdarson. Men 14 minutter etter kunne han lite gjør da Molde tok ledelsen – helt fortjent – og på lagets tredje store sjanse.

Joshua Gatt kom seg fri på høyresiden – fant sin islandske spissmakker – som banket til ballen via gresset og i mål.

RBK produserte ikke en eneste sjanse i 1. omgang. Kåre Ingebrigtsen klaget på presisjonen da han ble intervjuet av TV 2 på vei til pause. Hva han sa til spillerne i garderoben hjalp åpenbart.

Det tok nemlig ikke mange minuttene – litt under fem for å våre nøyaktig- før landets klart beste fotballag sørget for at de var i gullposisjon. Mushaga Bakenga og Jonas Svensson kombinerte helt ute på høyrekanten. Sistnevntes presise pasning fant Mike Jensen. Dansken hamret til på direkte – rett i krysset.

– Mike har gått foran og vært tippeligaens beste spiller i år, sa TV2-ekspert Jesper Mathisen etterpå.

Og Danmarks landslagssjef Åge Hareide fulgte kampen fra tribunen.

– Det er et velfortjent gull. Fra andre serierunde har Rosenborg vært enormt gode. Det er surt at det skjer på vår bane, men det hadde skjedd uansett, sa Ole Gunnar Solskjær til TV2 etterpå.

– Helland kommer inn og gjør en god jobb og Jensen gjør et fantastisk mål. De vant fortjent, innrømmet Molde-sjefen.

Les også

 1. Kåre Ingebrigtsen mot gamleklubben i semifinalen

  Rosenborg møter Bodø/Glimt på Lerkendal i semifinalen i cupen. Kongsvinger tar turen til Drammen for å kjempe mot…
 2. Ingebrigtsen mener RBK er alene om å kunne styre kamper i Tippeligaen

  TRONDHEIM (VG) Det er god plass til å bokføre nye seriegull…
 3. Rosenborg mener det er et problem at de har det for lett i Norge

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Start 2-0) Seriegullet er i…
 4. Sikret i praksis seriegullet – RBK-spillerne fikk festnekt

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Start 2-0) Rosenborg er ett poeng unna sitt 24.
 5. Joshua Gatts skademareritt er over

  MOLDE (VG) (Molde-Haugesund 0-0) Tre korsbåndskader på tre år har resultert i kun 13 minutter på banen i den perioden.
 6. Bakenga senket Stabæk til slutt: – Han er født til å score mål

  BÆRUM (VG) (Stabæk-RBK 0-2) På den åttende og niende RBK-sjansen klarte Mushaga Bakenga og Mike Jensen å senke et hardt…
 7. Tror Selnæs snart blir solgt for 250 millioner kroner

  ULLEVAAL (VG) Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er glad for at Ole Selnæs ikke ble kjøpt av Championship-klubben Fulham.

Mer om

 1. Molde FK
 2. Rosenborg BK
 3. Bærum

Flere artikler

 1. Vil sette rekorder og ut i Europa, men først: – Kofferten full med Carlsberg

 2. Solskjær: – Vi får kjenne følelsen av å være lillebror

 3. Slik feiret Rosenborg-spillerne gullet: Nakensjokk med seriepokalen

 4. Sikret i praksis seriegullet – RBK-spillerne fikk festnekt

 5. Bendtner-kunst da RBK parkerte Molde i gullkampen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder