PÅ SYKEHUS: Zlatko Tripic etter en kamp på Sparebanken Sør Arena mellom Start og LSK i 2014.
PÅ SYKEHUS: Zlatko Tripic etter en kamp på Sparebanken Sør Arena mellom Start og LSK i 2014. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Tyskland-proff innlagt med hode- og ryggskader etter fall på utested

Zlatko Tripic til VG: – Jeg sjekker ut av sykehuset i morgen

FOTBALL

Den norske Greuther Fürth-proffen Zlatko Tripic (23) er innlagt på sykehus i Nürnberg etter å ha falt flere meter på et utested i den tyske byen natt til mandag.

Publisert: Oppdatert: 30.03.16 01:38

– Jeg har det greit. Skadene er ikke så alvorlige som avisene skriver. Jeg var ved bevissthet og husker alt som skjedde, men er veldig heldig som har det så bra nå. Det er bare en muskel som fikk en trøkk samt en skade i hodet. Jeg sjekker ut fra sykehuset i morgen, sier Tripic til VG sent tirsdag kveld.

23-åringen sier han er tilbake i trening «snart». Han beskriver det hele som en ulykke og bekrefter at han falt «flere meter» fra et galleri og ned ved siden av dansegulvet på et utested i Nürnberg. Der ble han liggende til en sykepleier hjalp ham opp.

– Jeg er lei meg for at dette har blitt en stor sak, men føler jeg har klubbens fulle støtte. De vet akkurat hva som skjedde. Jeg var ikke involvert i noe slåssing, og jeg kan bekrefte at jeg ikke ble slått. Jeg er lykkelig over at jeg har en sterk rygg med god muskelatur. Det har hjulpet meg, forteller Tripic.

– Var alkohol årsaken til ulykken?

– Jeg var absolutt ikke full. Jeg sloss ikke og ble ikke slått, men jeg kan ikke gå mer i detaljer rundt ting i denne saken nå, sier han fra sykesengen.

Husker du denne? Molde snappet talent - rasende Hareide vil ringe Solskjær

Skal ha falt «flere meter»

Den tidligere Molde- og Start-spillerens tyske klubb Greuther Fürth omtalte selv hendelsen på sin hjemmeside sent tirsdag kveld.

De skriver at Tripic natt til mandag pådro seg skader i hodet og ryggen etter et fall på et utested i Nürnberg. Hva som skjedde og foranledningen vil komme frem i den pågående politietterforskningen, melder 2. Bundesligaklubben.

Greuther Fürth, som også har tidligere Viking-spiss Veton Berisha i troppen, skriver videre at det er uklart hvor lenge Tripic blir borte fra fotballbanen.

Den tyske storavisen Bild melder at hendelsen skjedde på utestedet «Indabahn» nær jernbanestasjonen i Nürnberg.

23-åringen ligger på sykehuset i Nürnberg hvor han får behandling. Greuther Fürths sportsdirektør Martin Meichelbeck vil ikke kommentere detaljene rundt ulykken.

– Vi håper at han blir fort frisk, sier han til nordbayern.de.

Droppet Viking

Tripic er født i Kroatia med bosniske foreldre, men flyttet ni måneder gammel til Lyngdal utenfor Kristiansand. Han spilte for Egersund før han sommeren 2011 ble hentet til Molde. Overgangen skapte voldsomme reaksjoner i Viking som følte seg lurt av Tripic-rådgiver og tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdal.

– Det er trist, men det er veldig mange som støtter både EIK og Jørgen. Alle i Egersund gjør det. Til og med noen Viking-spillere har gitt oss støtte. Jeg syns det er uprofesjonelt at Viking reagerer slik de gjør, sier Tripic til VG den gang.

Etter et låneopphold i Fredrikstad flyttet den offensive spilleren tilbake til Sørlandet da han vinteren 2014 skrev en treårskontrakt med Start.

Ett år senere ble han solgt til tyske Greuther Fürth. Laget ligger nå på 7. plass i 2. Bundesliga, og Tripic har spilt fire kamper start og kommet inn ti ganger denne sesongen.

Her kan du lese mer om