Grusom generalprøve - slik spilte Norge

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Hviterussland 0-1) Generalprøven før søndagens VM-kvalik mot Tyskland ble en gedigen nedtur. Her er VGs dom.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Les også: Nordlie om treningskampen: – Helt verdiløs

Kommentar: Denne kampen var totalt poengløs

Ørjan Håskjold Nyland 4
Knapt nok satt på en eneste prøve i 1. omgang. Fikk hjelp av Strandberg på hviterussernes største sjanse i 1 omgang. Burde nok stått på streken da Hviterussland scoret.

Jonas Svensson 5
Offensiv og på hugget de første 45. Men selger seg fullstendig da Hviterussland fikk en stor sjanse til å score i 38. minutt. Arkitekten da Norge fikk sin første sjanse etter 55 (!) minutter.

Even Hovland 4
Ikke patent stopperspill da Hviterussland scoret i 56. minutt. Oppdaget faren for sent. Treffer med mange pasninger.

Stefan Strandberg 4
På rett plass og redder et farlig skudd fra Kalatsev da hviterusserne fikk sin største sjanse i 1. omgang. Ikke like godt plassert da hviterussernes scoring kom. Nær ved å bli straffet med stygg feilpasning i 65. minutt.

Haitam Aleesami 4
Bra i duellspillet. Ikke like heldig med pasningsspillet. Svikter i markeringen på en corner til Hviterussland tre minutter før pause. Under pari fra Palermo-backen.

Veton Berisha 4
Nær ved å bli målscorer med hælen i 29. minutt, men ellers temmelig anonym de første 45. Byttet ut med Martin Samuelsen i 62. minutt.

Magnus Wolff Eikrem 4
Assistkongen i svensk fotball spilte sin 17. landskamp etter å ha blitt hasteinnkalt. Treffer på 22 av 27 pasninger.

Ole Kristian Selnæs 3
En skuffelse. Fikk rollen som anker på midtbanen som mot Belgia i juni, men traff med lite. Byttet ut med Alexander Tettey etter 1. omgang.

Stefan Johansen 4
Har ikke spilt kamp siden 3. august, men landslagskapteinen virket spillesugen. En av få som i det minste prøvde litt før pause. Pådrar seg et unødvendig gult kort. Usynlig i 2. omgang.

Jo Inge Berget 4
Nær ved å score på et skudd i 56. minutt. Klarer ikke å markere seg i sin 13. landskamp. Byttet ut med Diomande etter en times spill.

Joshua King 6 BB
Frekk og freidig og full av selvtillit. Lykkes ikke med alt men viser at han er i god form. Bruker vel mye krefter litt for langt bak på banen til å være spiss. Byttet ut til pause. Norges beste.

Alexander Tettey 4
Fikk 45 minutter i sin første landskamp siden november i fjor. Klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

Alexander Sørloth 4
Byttet inn etter pause. Får en utrolig dobbeltsjanse i 75. minutt. Headingen går rett på keeper, returen setter han utenfor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder