TYSK SJEF: Joachim Löw på plass på Ullevaal stadion lørdag. Til venstre Tysklands pressesejf Jens Grittner. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Joachim Löw: – Vi er ikke her for å se på naturen, vi er her for å vinne

ULLEVAAL (VG) Joachim Löw etterlater ingen tvil om at Tyskland er kommet til Norge for å ta tre poeng i VM-kvalifiseringen søndag.

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi er ikke kommet hit for å se på den flotte naturen. Vi er kommet hit for å vinne, sa den tyske landslagssjefen da han hadde pressekonferanse på Ullevaal stadion lørdag.

– Vi tapte den første kampen i den forrige kvaliken. Det vil jeg ikke ha noe av denne gang. Min holdning er ganske klar. Det er viktig at vi er viktig konsentrert og tar tre poeng.

Les også: Nordtveit er tidenes best betalte norske fotballspiller.

På spørsmål om hva han synes om det norske laget, sier Löw:

– De tapte for Hviterussland, og det var ikke så bra. Men søndag blir det en helt annen stemning med utsolgt Ullevaal stadion og verdensmesteren som motstander. Da vil alle spille godt. Og Norge er helt klart bedre enn Finland, sier Joachim Löw og snakker om Tysklands motstander tidligere i uken (2-0 til Tyskland).

– Norge forsvarer seg godt, og de har raske kontringer. De har gode spillere foran. Og har spillere i gode ligaer som England, Tyskland og Tyrkia. Så de har god internasjonal erfaring.

Les også: Slik vil Norge stoppe pasningsfenomenet Kroos.

Real Madrids Toni Kroos innrømmer at han ikke kjenner så mange norske fotballnavn.

– Det er ikke så viktig hvem som spiller for Norge. Det er først og fremst et kollektiv, sa Kroos og mente at det ikke er noen fare for at Tyskland skal undervurdere.

– Det er viktig å ha respekt for alle lag, særlig i kvalifisering for EM og VM. Selv om vi skal være bedre, så kan hva som helst skje.

Joachim Löw er klar på at Tyskland kommer til å ha ballen mest.

– Norge kommer til å prøve å stå godt defensivt. Så setter de fart når de får ballen. Norge er gode defensivt og kan kontre. Og så har vi selvfølgelig dødballer.

Den tyske landslagssjefen fastslår at samtlige spillere som er på plass i Norge, er klare for spill, også Julian Draxler.

Kommentar: «Faren er at alle pengene drar fokus vekk fra det sportslige»

Joachim Löw leder det tyske landslaget for 139. gang mot Norge. Han overtok i august 2006 Siden den gang har det blitt 92 seirer, 23 uavgjort og 23 tap.

Han har i løpet av disse ti årene brukt 108 spillere på landslaget.

Les også:Tidligere landslagsstjerne angriper Selnæs

På spørsmål om hvem som blir de tøffeste motstander i VM-gruppen, svarer Löw - i rekkefølge:

– Tsjekkia, Nord-Irland og Norge.

Det er 21. gang Norge og Tyskland møtes. Norge har vunnet to ganger - men aldri i Norge. Siste møte var i Düsseldorf i februar 2009, da Drillo var tilbake som landslagstrener og vant 1-0 i en treningskamp. Christian Grindheim scoret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder