Debutant overrasket over Høgmos uttak

Fredrik Midtsjø til VG: – Stort å være en del av landslaget

FOTBALL

Fredrik Midtsjø (22) er tatt ut i en landslagstropp for aller første gang. Det overrasker selv Rosenborg-spilleren.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 02:17

Han satt i garderoben og forberedte seg til trening i Trondheim da trener Kåre Ingebrigtsen overbrakte beskjeden tirsdag morgen.

Senere gjorde landslagssjef Per-Mathias Høgmo uttaket kjent for resten av landet på en pressekonferanse i Oslo.

– Dette var veldig hyggelig. Men jeg må innrømme at jeg ble overrasket. Det har gått veldig fort fra i fjor, da jeg hadde en usikker posisjon i Rosenborg. I dag er jeg på landslaget. Men det er stort å være en del av landslaget, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Midtsjø til VG.

Podcast: Tror på landslagsdiskusjon rundt Riise

Midtbanespilleren ble lånt ut til Ranheim i 2013 og Sandnes Ulf året etter. I fjor var han tilbake i Rosenborg - med stor suksess: 28 seriekamper fra start ga et snitt på pene 5,76 på VG-børsen.

Nå er forventningene til ham helt andre enn på samme tidspunkt for et år siden.

– Det lever jeg godt med. I fjor var det ingen som forventet noe spesielt av meg, men etter en god sesong er jeg i en helt annen posisjon nå. Jeg må tåle andre forventninger. Presterer man, så får man mer fokus, sier 22-åringen.

Les også: Høgmo ber om radikale endringer

Han kommer til å ta en prat med både trenere og mer rutinerte spillere før han blir med landslaget til dobbeltkampene mot Estland (24. mars) og Finland (29. mars).

– Men jeg vet hva jeg står for, og får forhåpentligvis vist meg frem i løpet av samlingen.

– I hvilken grad blir du nervøs i slike situasjoner?

– Jeg ble nervøs og spent da Kåre ga meg beskjeden før treningen, men det har roet seg nå. Nå er jeg rolig og behersket. Dette skal gå bra.

VGs landslagskommentator: Norge kan fortsatt spille vår-høst - men vi må ned på 12 lag i Tippeligaen

Tyske Freiburg viste interesse for den unge midtbanespilleren allerede underveis i fjorårssesongen. Midtsjø svarte med å skrive under på en avtale som binder ham til Rosenborg frem til 2018.

– Det snakk om at noen var interessert, men alt har gått så fort at jeg ikke har hatt fokus på slikt. Jeg har ikke hast, selv om man har en drøm om å forsøke seg i en annen liga en gang i fremtiden. Først bør jeg imidlertid prestere over tid i Tippeligaen, og vise at man duger der.

– Hva tilfører du det norske landslaget?

– Jeg er blitt en slags «toveisspiller»: I fjor utviklet jeg meg på den defensive biten. Jeg ble en duellspiller i større grad enn tidligere. I år håper jeg å forbedre meg mer offensivt, og notere meg for flere målpoeng.

Fredrik Midtsjø endte opp med fire mål og åtte målgivende pasninger i løpet av de 29 seriekampene han fikk for Rosenborg i 2015-sesongen.

Fått med deg denne? Norge vil arrangere fotball-EM

Han får med seg Jonas Svensson og André Hansen fra Rosenborg på den kommende landslagssamlingen.

Svensson bruker følgende ord om Midtsjø på klubbensnettsider:

– Han er ekstremt god på å passere folk. Han er som en slange når han smyger seg forbi. Han har blitt en bedre toveisspiller enn tidligere. Han er sterk i kroppen og begynner å score mål, han er en målpoengspiller. Det blir et artig bekjentskap for dem i Norge som ikke har lagt merke til ham tidligere.

HER ER TROPPEN:

Høgmo, som nå har byttet navn formelt, tok ut 22 spillere tirsdag. Ytterliggere én skal med i troppen etter helgens serierunde:

Målvakter: Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), André Hansen (Rosenborg), Ørjan H. Nyland (Ingolstadt).

Utespillere: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Jo Inge Berget (Malmö), Valon Berisha (Salzburg), Adama Diomande (Hull), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Stefan Johansen (Celtic), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnæs (Saint-Étienne), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Alexander Søderlund (Saint-Étienne), Joshua King (Bournemouth), Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern), Martin Linnes (Galatasaray), Fredrik Midtsjø (Rosenborg), Stefan Strandberg (Krasnodar), Jonas Svensson (Rosenborg), Martin Ødegaard (Real Madrid).

Her kan du lese mer om