Sarpsborg har skrekk-arenaen

Rosenborg vinner serien igjen

VIF og Stabæk har verst supportere

BEST OG VERST: Over 100 Tippeliga-spillerne har stemt frem sin gullfavorit, favorittbane, favorittsupportere. De har også avslørt hvilken bane som er dårligst, og hvilke supportere som er minst populære. Foto: VG/NTB Scanpix ,

Her er spillernes Tippeliga-dom

Nesten to av ti eliteseriespillere som har besvart VGs store undersøkelse, mener Sarpsborg stadion er ligaens verste. Seriemester-tipset til spillerne er alt annet enn forbausende.

 • Herman Folvik
 • John Bones
 • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi er fullt klar over at vår stadion er en av stadionene i serien som har størst behov for en modernisering og vi ønsker å oppgradere. Den trenger en oppussing. Men selve dekket er sist jeg sjekket helt nytt, flatt og bra, sier Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08.

Sarpsborg stadion er ifølge 17,4 prosent av spillerne, som har besvart undersøkelsen, den verste stadion. Brann-profilen Erik Huseklepp er en av de som ikke trives spesielt i Østfold.

– Det er ikke den største stadion med tanke på fasiliteter, og vi har heller ikke tatt så mange poeng der. Vi får håpe det endrer seg i år, sier Huseklepp.

VGs undersøkelse i fjor: Toppfotballspiller fikk sjikanerende brev og telefoner fra ukjente menn

Heller ikke Aspmyra, Fosshaugane, Alfheim eller Nadderud er spesielt populære, med henholdsvis 14,9 prosent, 10,7 prosent, 10,7 prosent og 9,1 prosent stemmer som den dårligste arenaen. Ullevaal stadion er den eneste som ingen mistrives på.

– Jeg valgte Nadderud. Sarpsborg stadion er ikke noe «høydare» det heller, men den er bedre enn Nadderud, sier Frode Kippe, Lillestrøms kaptein.

– Sarpsborg stadion har en åpen og enkel løsning, det var en hyggelig nyhet at det ikke var oss. Vi har jo en fin og jevn gressmatte, sier Morten Morisbak Skjønsberg, Stabæk-kaptein.

Sett denne? VG-undersøkelse: Spillerne og NFF i bettingkrasj disse banene tidligere

Rosenborg er favoritt

55 prosent av de som har besvart undersøkelsen tipper Rosenborg som seriemestere. Den nest største favoritten er Molde som 22,5 prosent tror vinner serien.

– Det høres ut som den jevne fotballspilleren er en klok fyr. Det vil bli fire lag som skiller seg ut, Godset, Molde, Odd og oss, så vinner vi til slutt, melder Pål André Helland, Rosenborgs landslagsspiller.

Husker du? RBK og Molde i krangel etter hat-sang

– Rosenborg må regnes som favoritter i år. Jeg har litt troa på Odd. Jeg har gått og ventet litt på dem, og tror de kan blande seg helt oppe i toppen. De har en god trener, bra stall og et godt innarbeidet spillesystem. Molde og Strømsgodset vil nok også blande seg inn, sier Kippe.

– De blir nok gode oppe i Trondheim i år og, men jeg synes ikke det er noen superfavoritter i år. Vårt mål er å gjøre det bedre enn i fjor, og holder vi oss i form og skadefri så kan alt skje, sier Kjetil Wæhler, Vålerengas rutinerte stopper.

– Rosenborg er den store favoritten. De er alltid å regne med og har et veldig godt lag, mener Morten Gamst Pedersen, Tromsø-profil.

Strømsgodset, Vålerenga og Lillestrøm er undersøkelsens utfordrere til gullet. Kun en av de 126 som har gjennomført undersøkelsen tror Odd Grenland vinner Tippeligaen.

– Jeg tror på Odd. De har stor kontinuitet i troppen og beholdt mange gode spillere. Jeg vet ikke om de klarer å holde det helt inn, men jeg tror de vil kjempe om gull lenge, sier Huseklepp.

Noen av spillerne har forsøkt seg på langskudd: tre tipper Bodø/Glimt som seriemestere, to tror på Sarpsborg 08, mens en spiller tror på Sogndal og Viking.

Fra tidligere undersøkelser: Antall åpent homofile i Tippeligaen: Null

Kjernen beste supportere

Rosenborg er ikke bare det beste laget ifølge spillerne som har svart. Deres supportere Kjernen er landets beste mener 24,4 prosent. Nesten ti prosent bedre enn Vålerengas supportere Klanen. Ingen synes Molde og Bodø/Glimt har best supportere.

– Det var utrolig artig å spille kamper på Lerkendal i fjor. Jeg er veldig glad jeg fikk oppleve det. Kjernen var enorme, og det var mye folk på de aller fleste kampene, sier Gamst Pedersen, som spilte for trønderne sist sesong.

– Jeg er utrolig privilegert som får lov til å spille foran dem. Kjernen er helt klart dem som har mest trykk på kamp, også på bortebane. Det føles ofte som vi spiller hjemme, mener Helland.

Klanen er de dårligst likte supporterne sammen med Stabæks, begge har 12,7 prosent av spillerne mot seg. Hele 28,8 prosent av de som har besvart undersøkelsen sier de ikke har forutsetning for å mene noe om hvilke fans som de mener er verst.

– Jeg synes Stabæk har de verste supporterne. De er ofte litt på kanten, og har fokus på andre ting enn sitt eget lag. Klanen støtter sitt eget lag og det er bra trøkk på de kampene vi spiller mot Vålerenga, sier Kippe.

– Jeg synes egentlig både Stabæks og Vålerengas supportere er artig. Det skal være litt rivalisering og meldinger, mener Helland.

Fra tidligere undersøkelser: Tre tippeliga-spillere har fått kampfiksing-tilbud

NFF-presidenten om kampfiksing-tallene: – Skremmende

Ullevaal favorittarena

Ullevaal stadion, hvor Vålerenga spiller sine hjemmekamper, er den beste banen å spille på, mener 21,5 prosent av spillerne som har besvart undersøkelsen. 2,5 prosent flere stemmer enn Lerkendal.

– Ullevaal er en fin stadion, men vi hadde dårlige resultater hjemme i fjor. Vi har en jobb å gjøre på Ullevaal. Hvis vi presterer kommer det langt flere. Klanen er vi veldig fornøyd med. De lager bra trøkk på kampene, og de aller fleste oppfører seg som de skal, sier Wæhler.

Les også: Spillerstøtte til Riise i betent betting-konflikt

– Ullevaal er nasjonalarenaen, og har fått en fantastisk gressmatte. Jeg skjønner at den er populær, sier «Gamsten».

PS! Det var ikke lov å svare på eget lag eller egen hjemmebane på spørsmålene om hvilke supportere og hvilken stadion som er best likt.

Les også

 1. VG-undersøkelse: Spillerne og NFF i bettingkrasj

  Et stort antall Tippeliga-spillere er på kollisjonskurs med spillmonopolet.
 2. Fagermo usikker på om Gudjohnsen holder nivået

  ULLEVAAL (VG) Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (49) føler seg ikke trygg på at den tidligere Chelsea- og Barcelona-stjernen…
 3. Spillerstøtte til Riise i betent betting-konflikt

  Et flertall av norske Tippeliga-spillere mener John Arne Riise (35) bør få spille i Tippeligaen, til tross for at han…
 4. Tippeliga-spillerne synes dette er tullball

  Å få bruke samme type ball i hver kamp er et sterkt ønske fra spillerne i Tippeligaen.
 5. Du blir brukt, Riise

  John Arne Riise retter all frustrasjon mot…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Norsk fotball
 3. Molde FK
 4. Lillestrøm SK
 5. Odd
 6. Rosenborg BK
 7. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. Rosenborg mot Brann åpner 2020-sesongen i Eliteserien – Sarpsborg reagerer på oppsettet

 2. Pluss content

  Supporternes dom: Verste stadion og den beste fansen

 3. Tilskuertallene stuper for gulljagende Rosenborg: – Folk har ikke hatt noen god opplevelse

 4. Slik lader eliteserielagene opp til 2018-sesongen

 5. Slik spilles Eliteserien: Fagermo raser mot oppsettet

Fra andre aviser

 1. Medias tabelltips: Her er seriemesteren, og disse rykker ned

  Aftenposten
 2. Tallknusernes dom: Disse tar medalje og disse rykker ned

  Aftenposten
 3. Stor oversikt: Her er alle eliteserielagenes treningskamper

  Aftenposten
 4. Slik har eliteserielagene prestert i vinter: – Bare å sette penger på at vi rykker ned

  Aftenposten
 5. Lurer du på hvordan det gikk i oppkjøringen? Her får du full oversikt.

  Aftenposten
 6. Derfor tipper vi TIL på 11. plass

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder