Dropper landslaget for Celtic-forhandlinger

Mohamed Elyounoussi ny mann i landslagstroppen

PÅ VEI TIL SKOTTLAND? Stefan Johansen kan bli klar for Celtic om kort tid. Her gjør han seg klar til lørdagens trening i Abu Dhabi, men nå har midtbanespilleren reist hjem fra landslagssamlingen for å gå inn i sluttforhandlinger med den skotske klubben. Foto: Scanpix

Johansen i Celtic-forhandlinger: - Hyggelig hvis det skjer noe

ABU DHABI/OSLO (VG) Stefan Johansen (23)reiser hjem fra landslagssamlingen i Abu Dhabi for å gå i sluttforhandlinger med den skotske storklubben Celtic.

Artikkelen er over seks år gammel

«Mohamed Elyounoussi (Sarpsborg 08) er kalt inn som ny spiller i landslagstroppen, og erstatter Stefan Johansen (Strømsgodset) som er i sluttforhandlinger med ny klubb.» heter det i en pressemelding fra NFF.

Klubben det er snakk om er Celtic - som har vist stor interesse for Strømsgodsets midtbanedirigent den siste tiden.

- Vi er i forhandlinger med en spiller, og vi drar hjemover for få fart på tingene. Vi har vært i samtaler med Johansens klubb og hans agent. Forhåpentligvis kan vi finne ut av ting i løpet av de nærmeste dagene, sier Celtic-manager Neil Lennon til Daily Record.

Celtic har vært på treningsleir i Tyrkia de siste dagene.

Årets spiller

Da Johansen snakket med VG i går, før det ble kjent at han forlater Abu Dhabi, hadde 23-åringen lite lyst til å si noe særlig om Celtic-interessen.

- Er du klar for å reise hjem for å forhandle?

- Jeg gidder ikke å kommentere noe av det. Det får andre ta seg av. Men jeg har jo fått meg med at det er interesse. Hva skal man si? Det er hyggelig hvis det skjer noe.

- Føler du et personlig press med tanke på å etablere deg på landslaget og bli enda bedre i år?

CELTIC-SJEF: Neil Lennon er manager i den skotske hovedstadsklubben. Foto: PA

- Ja, men det er sånn det skal være. Det var litt av det samme i fjor, men da var det kanskje ikke så store forventinger. Da hadde jeg en bra høstsesong i Godset. I år er presset enda større, men press må man takle. Jeg synes det er greit, ellers har jeg valgt feil jobb, sa Johansen som blant annet ble kåret til årets spiller i VG sist sesong.

Flere store overganger

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo har naturlig nok tro på at Johansen kan lykkes i en større klubb utenfor Norges grenser.

- Stefan Johansen er på tur til en toppklubb. Han har mye av det som skal til internasjonalt, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til VG.

- Det er interessant å registrere det som skjer nå. Vi er i ferd med å få mange spillere i Bundesliga, har to ferske Premier League-overganger, og nå ligger det i kortene at Stefan er på tur. Det gjelder også andre. Jeg har forventinger til vinduet her. Det er lenge siden det har vært så stor interesse for våre spillere, og det tolker jeg positivt, sier Høgmo.

Celtic leder skotsk Premier League suverent, og har sin neste kamp førstkommende lørdag hjemme mot Motherwell i ligaen. Klubben var med i Champions League, men kom sist i gruppespillet mot storlag som Barcelona, Milan og Ajax.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder