SATT PÅ SIDELINJEN: Mats Møller Dæhli må ta de rolig de kommende ukene. Her er han under et VG-intervju i Freiburg im Breisgau tidligere i februar. Foto:Sindre Øgar,VG

Møller Dæhli skadet - ute i to-tre uker

Dæhli om Kroatia-kampen: - Det skal jeg klare!

Freiburg-spiller Mats Møller Dæhli (19) kan forvente seg en to-tre uker lang fotballpause etter å ha pådratt seg en kneskade. Nå håper han å være fit for fight til Norges skjebnekamp i EM-kvaliken.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er veldig kjedelig nå som jeg føler jeg var så godt i gang, sier Møller Dæhli til VG.

Møller Dæhli har fått en god begynnelse på karrieren i tyske Freiburg, og har fått to kamper fra start for klubben etter overgangen i januar. Nå er han satt på sidelinjen og går dermed glipp av helgens Bundesliga-oppgjør mot Tarik Elyounoussi og hans Hoffenheim.

Dag for dag

– Jeg må ta det helt med ro nå i noen dager, og så skal vi ta det litt dag for dag etter det, sier Møller Dæhli og legger til:

– Det er viktig å være forsiktig og ikke trene for tidlig. Da kan det ta lengre tid å komme tilbake.

Møller Dæhli har fått antydninger om at han er tilbake om to-tre uker. Det er patella-senen i det venstre kneet som har fått seg en smell.

Kanskje er det et resultat av den økte treningsmengden Dæhli har fått i Tyskland kontra i gamleklubben Cardiff.

RADARPAR: Vidunderbarnet Martin Ødegaard erstatter Mats Møller Dæhli i privatlandskampen mot Estland i fjor. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Dette er utrolig annerledes. Vi trener veldig mye mer. Mye hardere. Høyere intensitet. Mye mer profesjonelt på alle områder. For meg er det litt rart å oppleve det, men det er perfekt. Det er sånn jeg vil ha det, sa Dæhli da VG møtte ham tidligere denne måneden.

Satser på å rekke kvalikkampen

28. mars skal Norge ut i den svært viktige bortekampen mot Kroatia i kvalifiseringen til EM i 2016. Det er 36 dager til - og en kamp Møller Dæhli vil være svært aktuell til å spille.

Slik som det ser ut nå blir det ingen problemer for ham å rekke oppgjøret, men skaden er på ingen måte optimal.

– Det skal jeg klare! sier Møller Dæhli på spørsmål om han rekker Kroatia-oppgjøret eller ei.

Landslagsledelsen fikk beskjed om 19-åringens skade i går.

– Vi er informert og har fått beskjed om at skaden ikke er superalvorlig, sier landslagslege Jorid Degerstrøm til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder