VG-kåring: Nå er Ronaldo endelig på topp

Når du er så god som Cristiano Ronaldo er det ekstremt irriterende at det alltid er en som er bedre. Men i 2013 mener vi portugiseren har vært hakket hvassere enn Lionel Messi.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Denne vrakingen forteller alt | VG Nett sportsbloggen

Dette ligner veldig på året da Ronaldo tar tilbake Gullballen han sist vant i 2008. Likevel er det ikke bare angrepskollega Messi han konkurrerer med i den konkurransen.

Bayern Münchens midtbanemann Franck Ribery kan bli like skummel. For Ronaldo vant ingenting i 2013, Ribery vant cup, serie, Champions League og til slutt Supercupfinalen mot Chelsea. Og i bakgrunnen lurer altså den tredje Gullball-finalisten, de siste fire års vinner Lionel Messi (som vant serien med Barcelona).

Sportsbloggen: Denne spissen fortjener en beklagelse

Men Cristiano Ronaldo vil være en høyst verdig vinner. Selv om han og Real Madrid ikke kan smykke seg med titler i 2013, er ikke det hans skyld. Ronaldo har levert en jevn strøm av stabile topp-prestasjoner, fra begynnelsen av januar til slutten av desember.

Og han viste seg fra sin aller beste side da det gjaldt som aller mest i november; fire mål på to kamper mot Sverige sikret Portugal plassen i VM neste år.

Han er strålende i lufta og strålende langs bakken, og avslutterteknikken i høy fart er eksepsjonell. Det samme er scoringsstatistikken i 2013 (klubb- og landslag):

* Våren: 34 mål på 33 kamper.

* Høsten: 32 mål på 24 kamper.

* Totalt: 66 mål på 57 kamper.

Cristiano Ronaldo, bare 28 år, har levert på et skyhøyt nivå i en årrekke, og han er ikke bare best på banen; han er et treningsprodukt, et fysisk unikum. «Å trene Ronaldo er høydepunktet i karrieren min. Han er den mest profesjonelle jeg har jobbet med,» uttalte tidligere Real-trener José Mourinho i forrige måned.

For øvrig er det en ganske vanskelig jobb å finne plass til raden av stjernespisser på en «topp 10»-liste. Mange vil savne Paris Saint-Germains Edinson Cavani, i og for seg med rette. Men noen må ut, og vi mener Cavani, strålende i Napoli under vårsesongen og god i PSG på høsten, må nøye seg med 11. plass.

Ikke dårlig det heller.

VGs jury: Truls Dæhli, Øyvind Brenne, Øyvind Herrebrøden, Trond Johannesen, Geir Juva, Knut Espen Svegaarden og Sindre Øgar.

LES OGSÅ:VGs kåring av de beste keeperne i 2013LES OGSÅ:VGs kåring av de beste forsvarerne i 2013LES OGSÅ:VGs kåring av de beste midtbanespillerne i 2013

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder