I TRØBBEL: Nicki Bille Nilsen i aksjon under cupfinalen mot Molde i fjor høst. Foto: Scanpix

Hoftun vurderer å reise til Danmark

RBK-lederen: - Nicki har en annen versjon av hva som har skjedd

BODØ (VG) I en samtale med sportslig leder Erik Hoftun har Nicki Bille Nielsen gitt et helt annet bilde enn Ekstra Bladets fremstilling av hva som skjedde natt til fredag i København.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg har snakket med Nicki, og han har en ganske annerledes versjon enn den som har kommet frem i media. Det er viktig for oss å skaffe en best mulig oversikt over situasjonen, sier Hoftun til VG før bortekampen mot Bodø/Glimt.

Også den danske spissens advokat sier til VG at spilleren ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene fra dansk presse.

Ifølge Adresseavisen vurderer han selv å reise til København for å få alle fakta på bordet da Nicki Bille Nielsen ble pågrepet av politiet natt til fredag.

Dansk avis: Siktet for vold

Det var rett etter midnatt fredag at politiet kom over Rosenborg-spissen mens han sparket til parkeringsautomater og sykler i København, skriver Ekstra Bladet.

TAR TAK: Erik Hoftun. Foto: Scanpix


Ifølge den danske avisen ville ikke Nielsen bli med politiet frivillig, og derfor ble det brukt pepperspray mot ham. Etter å ha blitt plassert i politibilen, skal Nielsen angivelig ha snytt seg i baksetet for så å ha tørket ansiktet på forsetet.

Da en av politibetjentene forsøkte å dytte Nicki Bille vekk, skal han ha blitt politibetjenten i armen. Politimannen fikk et «overfladisk bittmerke», heter det i politiets rapport som Ekstra Bladet siterer fra. Ifølge avisen er Rosenborg-spilleren siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Fokus på Glimt

Hoftun vil ikke forskuttere hva som skjer med den danske spissen - som fikk en skriftlig advarsel etter å ha blitt kastet på glattcelle i Trondheim i fjor.

- Nå er det viktig for oss å finne ut hva som har skjedd før vi gjør noe videre i saken. Samtidig vet vi at fokuset inn mot kampen (mot Bodø/Gliumt) hadde vært mot han og ikke på det vi skal gjøre ute på banen. Derfor har vi valgt å la han være hjemme.

- Hvor langt har dere kommet i etterforskningen?

- Ikke veldig langt. Nå er det viktig for oss å spille kampen. Så går vi i gang med det umiddelbart etterpå, svarer Hoftun.

- Er det formildende at dette skjedde mens han hadde fridager i København?

- Uansett når en spiller er involvert i noe som har med politiet å gjøre, så er det alvorlig enten det skjer på fritiden eller i Rosenborg-regi. Nå skal vi finne ut hva som har skjedd, svarer Hoftun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder