Strømsgodset første hjemmetap i Tippeligaen på 46 kamper

Rekdals VIF brøt Godsets rekordrekke: - Nå går vi for medalje

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Vålerenga 0-2) Etter 1129 dager og 46 strake hjemmekamper i serien uten tap kom nederlaget for Strømsgodset.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Et kloktspillende og litt heldig Vålerenga sto for den historiske bragden i Drammen.

- Nå har vi oppjustert ambisjonene våre. Nå går vi for medalje, sier Rekdal til VG.

- Vi snakket om det etter ferien. Hvis vi klarte å få med oss nok poeng mot Odd, Rosenborg og Strømsgodset, så må vi gå for det, fortsetter VIF-sjefen.

Onsdagens 0-1-tap mot Steaua Bucuresti hjemme i Champions League-kvalifiseringen ble fulgt opp med det første hjemmetapet i Tippeligaen siden Molde fikk med seg tre poeng for mer enn tre år siden.

- Vi manglet litt energi i dag. Spesielt ble det tydelig i andre omgang. Men dette er en kamp vi både kunne ha vunnet og fått et poeng i, sier David Nielsen til VG

Oppjusterer ambisjonene

Strømsgodset tangerte Rosenborgs rekord på 44 kamper uten serietap hjemme da lagene møttes på Marienlyst 24. mai. Kjetil Rekdals menn sørget for at rekorden stoppet på 46 kamper.

Den skal bli lei å slå for andre Tippeliga-klubber i årene som kommer. Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey er skuffet over måten rekordrekken endte på.

- Jeg er irritert. Vi taper, og jeg liker ikke å tape. Vi har ballen mye, men skaper ikke noe særlig og jeg synes ikke vi står ordentlig opp for hverandre, sier Kwarasey til C More rett etter kampslutt.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen

To sjanser - to mål

Strømsgodset åpnet best, og både Peter Kovacs og Lars Christopher Vilsvik kunne gitt hjemmelaget ledelsen i åpningsminuttene.

Men litt ut av ingenting scoret Vålerenga på sine to første sjanser. Først spilte Vidar Örn Kjartansson nydelig fri Rasmus Lindkvist. Svensken la inn foran mål der Ghayas Zahid sto helt alene. Unggutten kunne enkelt trille ballen i mål etter 14 minutter.

Fem minutter senere fikk Kjartansson frispark midt på Strømsgodsets halvdel. Christian Grindheim slo inn foran mål der islendingen timet løpet helt perfekt. Helt uforstyrret kunne han øke ledelsen.

- Så jævla enkelt, sang Klanen i den nye bortesvingen på Marienlyst.

Artikkelen fortsetter under bildet

BORTEJUBEL FOR FØRSTE GANG PÅ 1129 DAGER: Vidar Örn Kjartansson og Vålerenga ble det første bortelaget som har reist fra Marienlyst med tre poeng siden Molde 16. juni 2011. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

- Det var herlig å score igjen etter tre kamper uten mål. Jeg skulle score i dag. Det er godt å få et tidlig mål, da kan man slappe av litt og man får selvtillit. De er et godt lag, så det var et flott resultat og seier i dag, sier Kjartansson til C More.

Strømsgodset dominerte det meste av banespillet i første omgang, men det glir ikke helt drammensernes vei i øyeblikket. Etter 42 minutter hadde Lars Christopher Vilsvik en gigantisk sjanse til å redusere, men backen skjøt over.

Sjelden straffebom

I annen omgang fikk Vidar Örn Kjartansson en stor mulighet til å score sitt 15. seriemål for sesongen. Ghayas Zahid ble felt av Marius Høibråten etter 57 minutter, og Vålerenga fikk straffespark. Men islendingen, som har vært sikkerheten selv fra 11-meteren tidligere i sesongen, skjøt svakt utenfor.

- Jeg skulle scoret på straffen, den var dårlig, men siden vi vinner 2-0 kan jeg tilgi meg selv, sier islendingen.

Etter pause falt tempoet i kampen, men aggresjonen økte. Flere hissige dueller mellom de to lags spillere kunne endt med flere kort enn de fem gule Svein Odvar Moen delte ut. En duell mellom Marius Høibråten og Vidar Örn Kjartansson endte nesten med slåsskamp.

Strømsgodset-trener David Nielsen byttet inn både den nye spissen Marvin Ogunjimi og 15-åringen Martin Ødegaard i håp om å snu kampen, men drammenserne kom aldri opp på sedvanlig Marienlyst-nivå denne praktfulle juli-kvelden.

- Nå har vi Stabæk hjemme i Norway Cup-uka. Forhåpentligvis klarer vi å vekke folk til å komme på den kampen, sier Rekdal, som var strålende fornøyd spesielt med den sterke andreomgangen. Da skapte Strømsgodset nesten ikke en sjanse.

- Gutta gikk i kjelleren, og ga absolutt alt de hadde. Prestasjonen vår var bra, men vi må jobbe på en del områder for å bli bedre, legger han til.

Etter den sterke borteseieren meldte også Vålerenga seg for alvor på i medaljekampen. Oslo-laget er bare tre poeng bak Strømsgodset på andreplass på tabellen. Med seier hjemme over Haugesund søndag, vil Odd innta sølvplassen.

Les også

 1. Kjartansson: - Jeg tror alle så at det var straffe

  ULLEVAAL (VG) (VIF - RBK 2-2) For andre helg på rad måtte Rosenborg se en tomålsledelse glippe.
 2. Champions League-moro i 49 minutter

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Steaua Bucuresti 0-1) Strømsgodset så ut som et Champions League-lag i en omgang.
 3. Godset-spiller ute resten av sesongen

  Martin Rønning Ovenstad er ferdig for året på grunn av kyssesyken.
 4. Klanen må avlyse festival etter flytting av Brann-kamp

  Klanen forbereder seg på et tap på 100 000 kroner etter at supporternes årlige musikkfestival kolliderer med Vålerenga…
 5. Vurderer å skru igjen pengekrana

  Tor Olav Trøim går inn med ytterligere 5 millioner kroner i Vålerenga, men det kan være siste gang investoren hjelper…

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Tror på nye Rekdal-år i VIF

 2. Champions League-moro i 49 minutter

 3. To måneder uten tap for Vålerenga

 4. Grindheim: - Zahid skulle vært på landslaget

 5. Superduoen stoppet av Brann

 6. Skullerud etter Godset-fyrverkeri: – Deilig å slå Vålerenga

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder