FIFA-PRESIDENT: Sepp Blatter er FIFA-president på oppsigelse. Her viser han fram at Qatar fikk VM i 2022 - etter avstemningen i 2010. Foto: Philippe Desmazes , Afp

Toppsponsorene ber Sepp Blatter gå av - FIFA-presidenten nekter

Gigantsponsorene Coca-Cola, McDonald's og Visa ber nå alle Sepp Blatter (79) om å gå av som FIFA-president umiddelbart.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Blatter har ingen planer om å følge oppfordringen fra de amerikanske kjempene. I en uttalelse fra hans advokat heter det at Blatter mener det er i FIFAs interesse at han blir sittende.

BBC og flere andre medier melder at Coca-Cola, McDonald's og Visa ber Blatter om å forlate stillingen. Guardian mener at det må ha vært en koordinert aksjon fra de to konsernene.

Sepp Blatter har sagt at han skal sitte som FIFA-president til det ekstraordinære valget i februar neste år.

– De siste ukers begivenheter fortsetter å ødelegge FIFAs rykte og allmenhetens tro på deres ledere, skriver Coca-Cola.

LES OGSÅ: Sepp Blatter siktet for økonomisk kriminalitet.

– For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i uttalelsen fra Coca-Cola.

Det er ei uke siden den skandaleomsuste FIFA-presidenten ble siktet av den sveitsiske riksadvokaten, som gjennomførte en razzia på Blatters kontor. Blatter er nå under etterforskning, mistenkt for lovbrudd som kan gi opptil ti års fengsel.

LES OGSÅ: Slik jakter FBI på Blatter

Sist mandag uttalte Blatter at han kommer til å sitte som president fram til februar.

– Jeg samarbeider med myndighetene og har ikke gjort noe ulovlig eller uetisk, skal han ha uttalt på et internt FIFA-møte.

– Dette endrer alt. Når de som betaler for FIFA, vil ha en endring, så får de det som de vil, sier FA-president Greg Dyke ifølge Sky.

Coca-Cola har tidligere lagt press på organisasjonen ved å be om reformer ledet av en ekstern, uavhengig kommisjon. Leskedrikkgigantten har vært en av hovedsponsorene for fotball-VM helt siden 1978.

LES OGSÅ: Fotball-VM midt i skisesongen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder