GULL: Gareth Bale var avgjørende i Champions League-finalen mot Atlético i mai. Her feirer han triumfen med Cristiano Ronaldo. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Van Gaal om spinnvilt Bale-rykte: - Det tar jeg med direktøren

Et av vinterens spinnville rykter er at Manchester United står klar med pengesekken for å hente Gareth Bale. - Det tar jeg med direktøren, ikke dere, sier Louis van Gaal til mediene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var i forbindelse med en pressekonferanse at Manhcester United-treneren ble spurt om klubben virkelig har tenkt til å hente Real Madrids Gareth Bale (25).

Svaret han ga benektet ikke rødtrøyenes interesse.

– Det tar jeg med direktøren min (Ed Woodward), og ikke med noen fra mediene, sier Louis van Gaal ifølge Sky Sports.

Det er i den siste tiden, i forkant av at overgangsvinduet åpner den 1. januar, at det spinnville ryktet har begynt å gro i spansk og britisk presse. Ifølge Madrid-baserte AS skal nemlig Manchester United stå klar med i underkant av 1,4 milliarder kroner for å sikre seg vingen de gikk glipp av sommeren 2013.

Les også: United smadret overgangsrekord

Det vil gjøre han til den klart dyreste fotballspillere gjennom tidene, og i en undersøkelse gjort av samme avis svarer litt over halvparten av over 30.000 deltagere at de ønsker å selge Bale til den prisen.

Selv om Louis van Gaal i dag ikke nektet for at Manchester United er interessert i spilleren, er det heller usikkert om overgangen faktisk skjer.

For ifølge Sky News sine kilder skal Bales representanter har avvist spekulasjonene som «uansvarlig journalistikk», og det er også en kjennsgjerning at Manchester United jaktet spilleren da han valgte å forlate Tottenham til fordel for Real Madrid sommeren 2013.

– Bale kunne ha gått til Madrid eller andre klubber, men han ønsket hele tiden å spille for Madrid. United tilbød ham litt mer penger: Ikke mye, men litt mer, har hans agent Jonathan Bennet uttalt.

UNITED-TRENER: Louis van Gaal. Foto:Rui Vieira,Ap

Det er over et og et halvt år siden Bale tok den avgjørelsen, og siden har waliseren vunnet både den spanske cupen, Champions League-gull og nylig VM for klubblag. Han mangler imidlertid det spanske seriemesterskapet, men klubben ligger best an i den spanske ligaen for øyeblikket.

Foruten om sin korte kommentar angående Gareth Bale, snakket Louis van Gaal blant annet om hvordan han ønsker å gjøre Old Trafford til et fort.

– Det var synd å gå fra en god sesongoppkjøring til fire tap på rad i Premier League. Vi ønsker å gjøre Old Trafford om til et fort, og jeg føler vi har klart det fordi vi har vunnet her ofte.

Manchester United møter Newcastle hjemme på Old Trafford 2. juledag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder