FLYTTER: Mats Møller Dæhli i aksjon for Cardiff i en ligacupkamp mot Northampton.

FLYTTER: Mats Møller Dæhli i aksjon for Cardiff i en ligacupkamp mot Northampton. Foto:David Rawcliffe/propaganda,NTB scanpix

Dæhli ferdig i Cardiff - klar for Bundesliga

Den tyske klubben forsøkte å kjøpe 19-åringen i sommer

Freiburg-nordmann: – Klubben passer veldig bra for Mats

Allerede i sommer la Freiburg inn bud på Mats Møller Dæhli (19). Nå skal tyskerne ha betalt rundt 23 millioner kroner for å hente nordmannen fra Cardiff.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Freiburg melder om overgangen, som formelt går i orden når overgangsvinduet åpner i januar, på sin hjemmeside mandag ettermiddag.

Samtidig la Dæhli ut et bilde på Instagram hvor han poserer med Freiburg-drakt og forteller at han er glad og stolt over å ha signert for tyskerne.

Bundesliga-klubben skal ha fulgt Dæhli over en lengre periode. Sent i sommerens overgangsvindu la tyskerne etter det VG erfarer inn et bud på rundt 30 millioner kroner, men Dæhli ble da værende i Cardiff under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Ifølge avisen Wales Online betaler Freiburg nå 23 millioner kroner for å sikre seg den lovende 19-åringen.

– Bundesliga er en stor utfordring jeg ser frem til. Takk til alle Cardiff-fans for støtten. Jeg ønsker alle i Cardiff City lykke til resten av sesongen og i fremtiden, skriver Dæhli på Instagram og legger til at han nå reiser hjem til Norge for å feire jul før han flytter til Tyskland og gjør seg klar for oppkjøringen til andre halvdel av sesongen der 7. januar.

Spurte Hedenstad om Freiburg

Cardiff informerte om Dæhli-overgangen på sin Twitter-konto mandag ettermiddag, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Cardiff-fansen virker å være enstemmig uenig i salget og bruker ord som «skam», «latterlig» og «en vits».

Freiburg har fra før nordmannen Vegar Eggen Hedenstad på lønningslisten, men backen er leid ut til Eintracht Braunschweig på nivå to i Tyskland frem til sommeren. Han ble tidlig spurt om mulige norske signeringer da han dro til Bundesliga-klubben og har også snakket med Dæhli om Freiburg.

SNAKKET MED DÆHLI: Vegar Eggen Hedenstad. Foto:Frederick Florin,Afp

– Vi snakket om klubben, hvordan den drives, folkene der, treningsopplegget og slikt. Mats er veldig nøye og vil vite hva han går til. Jeg tror klubben passer veldig bra for Mats. Freiburg har et godt akademi og satser mye på unge spillere. De er også et spillende lag med kanter som kan trekke innover i banen. Jeg vet de har fulgt Mats lenge, sier Hedenstad til VG.

Ute av Cardiff-laget

Den tidligere Manchester United-junioren fikk med seg 22 kamper under oppholdet i Cardiff, men fikk lite spilletid etter at Ole Gunnar Solskjær forlot klubben.

Oslo-gutten har ikke spilt fra start siden september og flere ganger vært utenfor manager Russell Slades 18-mannstropp. Da landslaget var samlet i Aserbajdsjan i midten av november hadde Dæhli sett tre strake Cardiff-kamper fra tribunen. Slade forklarte fraværet fra troppen med et hofteproblem mens 19-åringen mente han var frisk nok til å spille.

Dæhli forsto heller ikke managerens utspill om at han «av en eller annen grunn» ikke hadde sett nok av midtbanespilleren de siste ukene og at Slade mente ganglaget hans gjorde hofteproblemene verre.

– Mats er en spennende spiller vi har fulgt tett noen år. Vi er derfor godt fornøyde med at han har valgt å komme til Freiburg. Til tross for at han bare er 19 år har han mye erfaring fra landslaget og den engelske ligaen, sier Freiburgs sportslige leder Jochen Saier til klubbens hjemmeside.

Så Freiburg søndag

Freiburg ligger for tiden sist i Bundesliga, men har kun fire poeng opp til tiendeplass. Dæhli var søndag på plass for å se sine nye lagkamerater i 2-2-kampen mot Hannover.

– Fansen var strålende og atmosfæren på stadion fantastisk. Jeg kan ikke vente med å komme i gang i januar, sier Dæhli.

– En gledelig nyhet for Mats. Jeg synes det virker som et godt valg. Det er en klubb som har fulgt ham lenge. Freiburg har en klar plan på bruken av Mats. Det lover godt. Det var veldig viktig for båd ehan og landslaget med ny klubb nå, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NFFs Twitter-konto.

PS! Av de tre nordmennene Solskjær hentet til Cardiff er Dæhli nå solgt, Magnus Wolff Eikrem fristilt og Jo Inge Berget leid ut til Celtic (låneavtalen forlenges ikke).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder