FULLTREFF: Fullt fokus på ballen med skuddfoten klar. Vidar Ørn Kjartansson hadde tre fulltreff mot Dusan Cvetiovic og Haugesund sist helg. I dag møter Vålerenga-toppscoreren serieleder Molde. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Vålerenga vil ikke bekrefte høyt krav i sist overgangsvindu: Kjartanssons pris: 24 millioner kroner

I dag kan Vidar Ørn Kjartansson (24) komme til å fortsette målfesten mot serieleder Molde. Etter det VG erfarer ble prisen på Vålerengas 24-målsscorer satt til nettopp 24 millioner kroner i sist overgangsvindu.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over seks år gammel

Daglig leder Stig-Ove Sandnes vil ikke bekrefte at 3 millioner euro er summen som ble kommunisert ut i markedet i sommer for å skremme vekk eventuelle kjøpere.

- Både Kjetil Rekdal og jeg har sagt at Kjartansson ikke er til salgs, men det er umulig å si hva som prisen på en fotballspiller. Det kommer jo helt an på hvor han blir solgt. Det er veldig stor forskjell på Finland, et land på kontinentet og for eksempel England, sier sjefen i Vålerenga-administrasjonen.

VG Live:Følg Vålerenga - Molde fra klokken 18.00!

Sandnes fortalte etter Kjartanssons tre scoringer mot Haugesund at det i augustvinduet var helt stille. Det kom ingen bud på mannen som sist søndag slettet Jørn Andersens Vålerenga-rekord på 23 seriemål. Med et scoringssnitt på 1,09 ligger spissen an til å ende på 31-32 mål og dermed slå Odd Iversens legendariske rekord på 30-seriemål fra 1968.

Kjartansson-prisen er omtrent ganget opp med antall scoringer gjennom hans ni måneder i Vålerenga. Klubben skal ved hjelp fra investor Tor Olav Trøim ha kjøpt toppscoreren for bare 1,3 millioner kroner fra islandske Fylkir i desember 2013.

Trøim eier mye av Kjartansson

En del tyder på at Trøim har en eierandel på 75 prosent i gullkjøpet, men John Fredriksens høyre hånd gjennom en årrekke er langt fra avhengig av et raskt Kjartansson-salg for å klare seg.

Økonomisk pressede Vålerenga vil ved et salg dermed få mindre enn halvparten av salgssummen. Noe som også vært et argument mot et raskt salg.

- Jeg vil ikke gå inn på avtalen med Trøim, men det er riktig at han skal ha et ord med i laget. Vålerenga hadde ikke eneste krone til spillerkjøp i desember og dette hadde vært helt umulig uten hans hjelp. Avtalen med Trøim gjør at vi ikke trenger å selge om vi får bud.

Heerenveen – som i sommer solgte sin islandske spiss Alfred Finnbogason til Real Sociedad for 63 millioner kroner – har sett Vålerenga-spissen flere ganger. Men det kom aldri noe bud fra VIF-kaptein Christian Grindheims tidligere klubb.

Kan bli målrikt på Ullevaal

Det er en sjeldenhet at toppscorer i norsk eliteserier setter inn mer enn ett mål pr. kamp i gjennomsnitt. Det skjedde sist med Rosenborg-toppscorerne på 1990-tallet, Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk. Men de spilte som 1960-tallets Odd Iversen på et lag som enten tok gull eller sølv (Ivers i '68).

Mens Vidar Ørn Kjartansson spiller på et lag som ligger på 6. plass, seks poeng unna medaljene. Vålerenga kan komme litt nærmere ved å slå Molde i dag. Tippeligaens to mest målhungrige lag møtes på Ullevaal der hjemmelaget er ubeseiret på 11 kamper denne sesongen.

Vålerenga (51 mål) har - mest på grunn av Kjartansson - scoret bare ett mål mindre enn serieleder Molde (52 mål).

Les også

 1. Senket Haugesund med tre nye scoringer på Ullevaal: VIF-Kjartansson på vei mot 31 mål

  ULLEVAAL (VG) (VIF-Haugesund 4-1) Han kan slå Odd Iversens legendariske norgesrekord på 30 seriemål i samme sesong.
 2. Superduoen stoppet av Brann

  ULLEVAAL (VG) (VIF-Brann 3-3) Vålerengas superduo scoret tre nye mål, men Brann reddet ett poeng med tre dødballmål…
 3. Grindheim: - Zahid skulle vært på landslaget

  Ghayas Zahid scorer for tiden like hyppig som Vidar Ørn Kjartansson. Christian Grindheim skjønner ikke at 19-åringen…
 4. Slik er Tippeliga-spissene målt mot Diego Costa

  En av to Diego Costa-avslutninger ender i kassa. For Tippeliga-spissene går det litt mer i hytt og vær, viser VGs…

Mer om

 1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Kjartansson på vei til Kina

 2. Senket Haugesund med tre nye scoringer på Ullevaal: VIF-Kjartansson på vei mot 31 mål

 3. Her er spissen Vålerenga sikler etter

 4. Moa og Børven på VIF-ønskeliste

 5. Vidar Örn Kjartansson om VM-vrakingen: – Veldig skuffet

Fra andre aviser

 1. Vålerenga vurderer å flytte fra Ullevaal

  Aftenposten
 2. Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

  Aftenposten
 3. Kjartansson trenger seks mål på to kamper: - Blir ikke overrasket om jeg tar rekorden

  Aftenposten
 4. Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

  Fædrelandsvennen
 5. Rekdal sammenlikner superspissen med Solskjær

  Aftenposten
 6. - Jeg er i VIF for å sette rekorder

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no