Celtic-treneren: - Forhåpentligvis siste gang vi ser noe slikt

JOHANSEN-DANSEN: Stefan Johansen jublet med både armer og bein etter scoringen i Champions League-kvaliken. Foto:Jason Cairnduff,Reuters

Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

(Celtic-Stjarnan 2-0) Han danset Celtic i gang inn i en ny sesong. Stefan Johansen både scoret og serverte målgivende. Den islandske mesteren ble slått i Champions League-kvaliken. Ronny Deila fikk den sesongstarten han ønsket seg, men refset Johansen etter at han ville ta straffespark.

  • Jostein Overvik
  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

Celtic burde vunnet mer enn 2-0. De hadde alle muligheter for den tredje scoringen da Stefan Johansen ble dyttet ned av Brynjar Gudjónsson i Stjarnans felt 13 minutter før slutt. Stefan Johansen tok ballen og pekte på seg selv.

Les også: Stefan Johansens slankeforvandling

Men fikk tydeligvis et nei fra Ronny Deila på Celtic-benken.

– Det er forhåpentligvis siste gang vi ser noe slikt. Det handler om å være profesjonell og et lag. Det skal være veldig klart hvem som tar straffene, sier Ronny Deila etter kampen ifølge Celtics twitterkonto.

I stedet ble oppgaven gitt til Leigh Griffiths. Han misset mot Stjarnans færøyske landslagskeeper Gunnar Nielsen.

– Det skulle være veldig klart. Leigh Griffiths tar straffene. Det er noe vi må få ryddet opp i, sier Ronny Deila.

Men missen irriterer nok Deila.

– 2-0 er et godt resultat, men jeg hadde håpet vi skulle avgjort dette helt. Vi hadde sjanser til å vinne mer, men var ikke effektive nok, sier treneren og innrømmer at han «er litt skuffet» over at scoring nummer tre og fire aldri kom.

Men han er – tross straffediskusjonen – neppe skuffet over Stefan Johansens spill.

Scoringen høydepunktet

Celtics norske playmaker sto for kampens høydepunkt da han 10 minutter etter pause iskaldt vippet ballen til venstre for Stjarnan-keeper Nielsen. Forrige sesongs store spiller i Skottland tok helt av i jubelen etter den flotte prestasjonen.

Stefan Johansen strødde rundt seg med gode pasninger og hadde også den målgivende pasningen da midtstopper Dedryck Boyata gjorde 1-0 rett før pause.

Celtic spilte ingen stor 1. omgang, hadde et klart grep om kampen, men måtte vente på scoringen mot Stjarnan-keeper Gunnar Nielsen, som sto sto i mål da Færøyene sjokkerte Hellas to ganger i EM-kvalifiseringen nylig. Han brukte de triumfene som motivasjon foran møtet med storfavorittene på Celtic Park i kveld.

DRAR TIL: Stefan Johansen prøver seg før pause mot Stjarnan. I 2. omgang kom scoringen. Foto:Jason Cairnduff,Reuters

Men rett før pause fant Johansens venstrefot perfekt på et innlegg. Ballen endte på hodet til den belgiske midtstopperen Dedryck Boyata. Nykommeren fra Manchester City scoret i debuten.

– Boyata spilte veldig bra og scoret et mål. Jeg er veldig fornøyd med ham, sier Deila.

Rett etterpå spilte Johansen fri spissen James Forrest som skjøt rett utenfor. Celtic hadde skrudd opp tempoet. Vardø-karens scoring roet ned Celtic-nervene i en periode hvor både Jeppe Hansen og Hördur Árnason hadde gode sjanser for Stjarnan.

Stefan Johansen fikk en ny sjanse rett før slutt etter en pasning fra gode Stuart Armstrong. Men Gunnar Nielsen vartet opp med kjemperedning på Johansens skudd i det nærmeste hjørnet.

Deila: –Veldig god sjanse

Celtic spilte ingen drømmekamp, men kunne vunnet mer. Glasgow-klubben vant likevel en helt grei seier. Med en profesjonell jobb på Island i neste uke er Deilas lag videre i Champions League-kvaliken.

– Vi har en veldig god sjanse til å gå videre, sier Ronny Deila.

39-åringen orker ikke tanken på å en ny flause i Europa. «The Treble» i Skottland og Champions League-spill er målet for Celtic også denne sesongen.

FØRSTE SEIER: Ronny Deila fikk seier i det første oppgjøret mot Stjarnan. Han vil ikke ha noen repitisjon av fjorårets mareritt i Champions League-kvaliken. Foto:Jason Cairnduff,Reuters

Det fortalte den tidligere Strømsgodset-sjefen før kveldens Champions League-kvalifiseringskamp mot Stjarnan i Glasgow. Celtic møtte de islandske seriemesterne også i fjor og tok seg da greit av KR Reykjavik før de fikk bank av Henning Bergs Legia Warszawa.

Celtic fikk likevel en ny sjanse i turneringen da Bartosz Bereszynsk ikke var spilleberettiget da han kom inn for polakkene i returkampen i Skottland, men exiten mot lille Maribor i play off-duellen gjorde situasjonen bare verre for Deila.

– Jeg hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet. Den håper jeg aldri jeg får oppleve igjen. Jeg hater å tape. Vi var ikke i nærheten av Legia, men Maribor burde vi slått, sier Deila ifølge Daily Record.

Mye nytt for Deila

– Når jeg tenker tilbake var vi rett og slett ikke gode nok. Kanskje jeg kunne gjort noe annerledes, men det var mye som var nytt for meg – landet, kulturen, språket, spillerne. Og man kan ikke være noe man ikke er. Jeg måtte gjøre det jeg hadde tro på. Celtic er også en mye større klubb enn det jeg er vant med. Jeg kan nevne 100 ting som var annerledes. Det ble en omstilling, men nå mener jeg vi er gode nok til å komme til Champions League. Vi møter likevel god motstand så det vil være en stor prestasjon om vi kvalifiserer oss, fortsetter 39-åringen.

Da han ble ny Celtic-sjef i fjor sommer, overtok han også oppkjøringsplanene som allerede lå der. Laget spilte blant annet en treningskamp i Tyskland mellom møtene med KR, dro tilbake til Hamburg for å møte St. Pauli før det første møtet med Legia og møtte Tottenham i Finland før den avgjørende returkampen mot laget fra Polen.

Nå som Deila har fått bestemme har Celtic ladet opp med tre testkamper på St. Mirren Park like utenfor Glasgow i påvente av at Celtic Park fikk ny gressmatte.

– Nå har det fungert akkurat slik jeg håpet. Jeg ser ikke noe vi kunne gjort annerledes. Oppkjøringen har vært god og alle er skadefrie med unntak av Kris Commons, sier Deila.

Nå som forrige sesong er nordmannens mål å vinne alle tre titlene i Skottland samt kvalifisere seg for Champions League-gruppespill. I første forsøk ble det triumf i serie og ligacup samt tapt FA-cupsemifinale.

– Det er tøffe mål, men det skal det også være i en klubb som denne. Vi hører hjemme i gruppespillet.

Lustig: – Mer forberedt nå

Tidligere Rosenborg-back Mikael Lustig sier til Daily Record at Celtic kanskje var litt for naive i Europa forrige sommer.

– Hvis man misser på en pasning der, blir man straffet hardere enn i den hjemlige ligaen. Vi er mer forberedt på hva som venter oss nå og vet hva sjefen krever av oss, sier svensken som spilte en god kamp Celtics høyreback i kveld.

– Stjarnan spiller direkte med to høyvokste spisser og raske kanter. Alle forventer at vi skal vinne, og sånn skal det også være. Vi er bedre forberedt og ting ser bedre ut enn i fjor sommer. Spillestilen er etablert, vi er bedre organisert, mer strukturert og laget vet hvordan sjefen vil at vi skal spille, sier kaptein Scott Brown.

Fire nykommere

Det er mye press på Ronny Deila og Celtic etter fjorårets CL-nedtur, men etter kanonsesongen i liga og ligacup bør laget være bedre forberedt. I sommer har man forsterket stallen med Dedryck Boyata (f) fra Manchester City, Saidy Janko (f) fra Manchester United samt keeper Logan Bailly. Dessuten er Liam Henderson (mb) sin låneperiode hos Rosenborg over. Men den viktigste nyervervelsen er Nadir Ciftci (a) fra Dundee United. Tyrkeren kom på fjerdeplass på toppscorerlista i fjor.

Stjarnan slo ut både Motherwell og Lech Poznan i fjorårets e-cup, men dette er islendingenes første forsøk i Champions League. Drar noe fordel av å være midt i sesong, men har kun vunnet én av fire siste kamper i hjemlandet.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

Mer om

  1. Skotsk fotball
  2. Champions League
  3. Europa League

Flere artikler

  1. Deila: – Hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet

  2. Celtic videre tross sjokkstart: – Det var aldri noe stress

  3. Spiller Champions League-kvalik onsdag: Stefan Johansen har blitt målfarlig i ny rolle: - Veldig gøy

  4. Her redder han Deila fra pinlig europacupresultat

  5. Deila utelukker Ødegaard-gjenforening

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder