STARTKLAR: VG møtte Ståle Solbakken på treningsbanen til Wolverhampton Wanderers, i hans første uke i jobben som manager. Foto: Nina Eirin Rangøy

Ståle Solbakken tviholder på stjernespillerne sine

Mener 10-12 lag kan rykke opp fra Championship neste sesong

WOLVERHAMPTON (VG Nett) Ståle Solbakken (44) er i gang med oppgaven med å få Wolves tilbake til Premier League, og mener klubben er avhengig av å beholde sine stjernespillere for å lykkes.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Solbakken har sin tredje ordentlige arbeidsdag som manager for Wolverhampton Wanderers da han møter VG på treningsfeltet.

Været slår til som en britisk klisjé og leverer tåke og regn i Wolverhampton. Det ser likevel ikke ut til å avskrekke nordmannen.

- Det er veldig hyggelige mennesker her, og det en jordnær klubb med hardtarbeidende mennesker, som mange av dem har vært her i veldig lang tid, sier Ståle til VG om sitt førsteinntrykk av ulvene.

Hans oppgave er å få det nynedrykkede laget opp igjen i Premiere League - helst på første forsøk. Og det etter at Wolves bare vant 5 av sine 38 kamper forrige sesong.

- Det er sikkert 10-12 lag som kan rykke opp fra denne ligaen her. Og statistisk rykker bare 25 prosent av dem opp. Så det er en lang, hard fight dette, og hvem vi får beholde og hvem vi ikke får beholde vil avgjøre mye, sier Solbakken.

TIL PREMIER LEAGUE: Steven Fletcher er blant spillerne det spekuleres i kan være på vei bort fra Ståle Solbakkens Wolverhampton. Foto: Ap

Kan forsvinne

Blant stjernespillerne britiske medier har spekulert i at kan forsvinne til klubber i Premier Leauge er Steven Fletcher, Matthew Jarvis og Kevin Doyle. De to førstnevnte har tre år igjen av kontrakten med Wolves, så klubben skal angivelig ha minst 95 millioner for hver av dem for å selge.

- Vårt uttalte mål er å komme forsterket ut av overgangsvinduet, og da kan vi ikke selge alle de beste. Men «money talks» i det spillet her, så vi kommer sikkert til å bli testet på både det ene og det andre, sier nordmannen - uten å ville nevne enkeltspillere.

31. august er fristen for overgangsvinduet til Premier League. Championship-lagene kan fremdeles låne spillere etter det, men ikke kjøpe.

Debuterer mot Leeds

Wolves starter sesongen 18. august borte mot Leeds, men ikke før 1. september vil Solbakken ha komplett oversikt over mannskapet sitt.

- Sånn vil det være, men Wolves er en sunn klubb. Det er én lønn i Premier League og én lønn i Championship, og det gjør at om du rykker ned, som i fjor, får du den kampen der. Alle vil spille i Premier League, og om du går ned i lønn i tillegg, vil du jo også spille i Premier League, understreker han.

Store deler av våren er brukt til å se gjennom Wolverhamptons 38 kamper i opptak.

- Jeg tok mye i starten, og så omtrent alle. Det ga meg en oversikt over spillerne i Premier League og hvordan de gjorde det der i forskjellige situasjoner, så jeg får en bedre forutsetning nå, sier Solbakken.

Førstkommende mandag blir hans første trening med laget. I dag var det bare noen av spillerne som var på plass på treningsanlegget - for å gjennomføre formtester som sammenlignes mot fjorårets.

Wiggen ikke med på laget

Med seg i trenerteamet har Solbakken tatt med dansken Johan Lange, som han jobbet tre og et halvt år med i FC København. Bård Wiggen var ønsket, men ble ikke med til England.

- Er staben din satt?

- Ja, nå prøver vi det og ser hvordan det går.

- Ville du ha med flere?

ASSISTENT: Terry Connor er sammen med Johan Lange Ståle Solbakkens assistenttrener i Wolverhampton. Foto: Fredrik Solstad, VG

- Jeg vil gi alle en sjanse, og så har jeg tatt med Johan, som er en altmuligmann som kan være litt på treningsfeltet og litt ute på analyse i forhold til scouting på lag og spillere. Bård ville jo ikke være med, sier Solbakken.

- Så overskriften «Wiggen vraket» stemmer ikke?

- Overhodet ikke. Bård hadde vært borte fra unger og familie i fire år, og var nok litt drittlei etter Köln, så han ville ikke, sier han.

Terry Connor har fungert som manager for Wolves siden Mick McCarthy fikk sparken i februar. Han var kandidat til jobben denne sesongen, men valget falt på Solbakken. Nå skal Connor og Lange assistere Solbakken.

- Det tror jeg går bra. Connor er jo en klubbmann som har jobbet her i 27 år. Jeg har pratet mye med ham og tror hans kunnskaper om Championship og klubben er gode å ha, sier Ståle.

Les mer i papir-VG.

Les også

 1. Droppet Liverpool - Sigurdsson til Tottenham

  (VG Nett) Den islandske midtbanespilleren Gylfi Sigurdsson, som lenge var koblet til Liverpool, signerte i dag for…
 2. Slik spilles kampene i Premier League!

  (VG Nett) Premier League-oppsettet for kommende sesong er klart. Liverpool med tøff åpning.
 3. Lillestrøm har akseptert et bud på Sigurdarson

  (VG Nett) Wolverhamptons bud på Lillestrøm-spissen Björn Bergmann Sigurdarson (21) er akseptert.
 4. Huseklepp: - Du kan si jeg har vært uheldig

  ULLEVAAL (VG Nett) Erik Huseklepp (27) får lite informasjon fra Portsmouth-ledelsen, men er innstilt på å møte…
 5. Carew ferdig i West Ham

  (VG Nett) 32-åringens agent Per A. Flod bekrefter at nordmannens tid i den nyopprykkede Premier League-klubben er over.
 6. Manchester United på børs i USA

  Manchester United legger aksjer ut for salg på børsen i USA.
 7. Norsk talent imponerer: - United var ekstremt fornøyd

  EIDSVOLL (VG Nett) Etter en ujevn start på oppholdet i Manchester United, returnerer Mats Møller Dæhli (17) til en…
 8. Ferguson varsler flere spillerkjøp

  Manchester United-manager Alex Ferguson er skuffet etter at en av klubbens største talenter, Paul Pogba, har gått til…
 9. Slutter som Riise-rådgiver

  (VG Nett) John Arne Rise og rådgiver Jan Kvalheim har bestemt seg for å avslutte samarbeidet.
 10. André Villas-Boas er ny Tottenham-trener

  (VG Nett)Den tidligere Chelsea-treneren André Villas-Boas ble offentliggjort som ny trener for London-laget Tottenham…
 11. West Ham rykket opp til Premier League

  Blackpool sløste vekk flere store sjanser og måtte se at West Ham vant 2-1 i den engelske opprykksfinalen lørdag.
 12. Solbakken: - Stolt over å få denne jobben

  WOLVERHAMPTON (VG Nett) - Jeg er stolt over å ha fått denne jobben, sier Ståle Solbakken, om sin nye managerjobbb i…
 13. Advarer Solbakken mot norsk trenerteam

  (VG Nett) Jan Åge Fjørtoft og Erland Johnsen advarer Ståle Solbakken om å ta med seg nordmenn til Wolverhampton.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder